Iszlám szex: Támadják a muszlimoknak szexkönyvet író orvost

Az angolul Szexuális nevelés muszlimoknak című könyvet az ázsiai országban Speciális problémák fiataloknak címmel engedték megjelenni. És ez csak a legkisebb gond volt a felvilágosító olvasmánnyal.
Szakmai és személyes támadásokat váltott ki az a könyv, amelyet egy pakisztáni orvos írt Szexuális nevelés muszlimoknak címmel. A 81 éves Mobin Aktar a BBC-nek elmondta, a nemi kérdésekről annyira nem beszélnek Pakisztánban, hogy az komoly problémákhoz is vezet.
Öngyilkosság a kamaszodás miatt: „A fiatalok, amikor pubertáskorba érnek, nincsenek tisztában a testükben zajló folyamatokkal, és gyakran megrémülnek. Azt gondolják, valamilyen betegség támadta meg őket. Vagy maszturbálnak, amiről meggyőződésük, hogy bűnös dolog, és az egészségre is veszélyes.”
Aktar elmondta, hogy a fiatalok gyakran annyira tájékozatlanok, hogy a számukra érthetetlen folyamatok miatt depressziósak lesznek, sőt, öngyilkosságot is elkövethetnek.
„Én magam is megtapasztaltam ezeket a kétségeket, és tudom, nincs senki ilyenkor az ember körül, aki segíthetne. Számomra csak akkor derült ki, hogy milyen tévképzetek közt éltem, amikor felvettek az orvosi egyetemre.” – számolt be Aktar.
Pakisztánban jelenleg a szexuális nevelés semmilyen formában nem szerepel a tantervben, de sok esetben az orvosok és tanárok sem hajlandóak beszélni ezekről a kérdésekről. Aktar szerint országában nem csak helytelennek tartják, ha ilyenekről beszélnek, de egyesek még az iszlámmal is ellentétesnek vélik, ha valaki a szexualitással foglalkozik.
„Néhányan megkérdezik, hogy mikor érdemes elkezdeni a szexuális nevelést. A véleményem szerint már akkor, amikor a gyerek beszélni kezd. Meg kell tanítani neki a nemiszervek nevét, ugyanúgy, ahogy elsajátítják, hogy melyik a fül, a szem, az orr. Ha pedig kicsit nagyobbak, és megkérdezik, honnan jön a gyerek, nyugodtan el lehet nekik mondani. Ettől még nem lesznek rögtön szexuálisan aktívak, vagy erkölcstelenek.”
Iszlám szex: Az orvos állítja, hogy a szexuális nevelés nem ellentétes az iszlámmal. Hogy ezt bebizonyítsa, ebből a szemszögből dolgozta fel a témát.
„Amikor elkezdtem tanulmányozni a Koránt, az iszlám törvényeket és a tanítókat, meglepődtem, milyen sok utalást találtam a nemiségre. Szó esik Mohamed szexuális ügyeiről, tanítók pedig a próféta nőknek és férfiaknak adott tanácsairól írnak. A felvilágosító könyvben ezért számtalan idézet található a Koránból és a próféta tanításaiból. „Megengedett, hogy közeledj a feleségedhez a böjtölés estéjén is. Hisz olyan ő neked, mintha a saját ruhád, és fordítva szintén.” – szól az egyik idézet.
Ebből a megközelítésből foglalkozik a munka a házassági problémákkal, maszturbációval, vagy azzal, hogy miként mosakodjon meg a férfi az aktus után, hogy imádkozhasson.
Speciális problémák: A forradalmi megközelítés azonban nem találkozott a pakisztáni közvélemény helyeslésével. Az angolul Szexuális nevelés muszlimoknak című könyvet az ázsiai országban Speciális problémák fiataloknak címmel engedték megjelenni. De ez volt a legkisebb probléma.
A szerzőt orvosok támadták a könyve miatt. „Egy helyi politikus berendelt az irodájába, és azzal vádolt, hogy a pornográfiát támogatom. Megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy szó sincs ilyesmiről.”
A könyvet Pakisztánban alig néhány könyvesbolt merte megrendelni, az újságok pedig nem hozzák le a reklámjait. „Ez egy nagyon elkeserítő reakció, hiszen így a szexuális érés sok fiatalnál vezet lelki problémákhoz. Ezen változtatnunk kell. Csak azt szeretném, hogy fokozatosan és érzékenyen neveljük az embereket, de jelenleg semmit nem teszünk az ügy érdekében.”


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?