Üzemzavar a hálószobában, mit tehetsz te és az orvos?

A potenciával kapcsolatos problémákról beszélve általában merevedési zavarra gondolnak – olyan állapotra, amelyben az erekció hiányzik vagy nem elegendő a nemi közösüléshez. Leggyakrabban a merevedési zavar nem független betegség, hanem olyan tünet, amely sokszor más patológiák jelenlétét jelzi a szervezetben.

– Önök szexuális medicinát hirdetnek. Mire vállalkoznak tulajdonképpen, hiszen a szexualitás abszolút egyéni dolog, és partnerfüggő, hogy a másik fél elégedett-e partnere teljesítményével – kérdezzük az orvostól.
– A szexuális medicina az orvoslásnak olyan komplex területe, amely a szexuális működés zavaraival, illetve azok okaival foglalkozik.

Ebből következik, hogy többféle szakterület együttműködéséről van szó, az urológustól a nőgyógyászig, az ideggyógyásztól a pszichológusig, a kardiológustól a sebészig. A szexuális teljesítmény egyes betegségek következtében csökkenhet, sérülhet, ezen kívánunk segíteni – mondja az orvos.

– A szexuális zavarok kimondottan “férfibajok”?
– Nem, erről nincs szó. De a férfiak sokkal érzékenyebben reagálnak rá, gátlásosabbak, nehezen teszik meg a kezdő lépést a gyógyulás felé. Gyakran egy közönséges prosztatahibával is nehezen keresik fel a szakorvost, holott ma már különféle gyógymódok állnak rendelkezésre az esetleges rutin műtétig. Sokan nincsenek tisztában biológiai felépítésükkel, és a jelenleg elérhető terápiák világában is meglehetősen tájékozatlanok.
Az erektilis diszfunkció, amelyet a köznyelv merevedési zavarként emleget, önmagában nem betegség, nem szégyen, hanem orvosi kezelésre szoruló állapot.

Nálunk az ebben érintett férfiaknak csupán 10 százaléka fordul orvoshoz, holott ez a zavar csaknem minden esetben valamilyen betegséghez köthető, azzal függ össze, tehát azt kell kezelni. Ahhoz, hogy személyre szabott terápiát tudjon az orvos kialakítani, fel kell tárni a zavar hátterében lévő okokat.  Ha érdekel a téma tovább a teljes cikkre

Étkezési potencianövelők

A táplálkozási szakértő olyan termékeket hívott, amelyek pótolják a tesztoszteron hiányát a férfi testben. Szerinte a jól emészthető fehérjében gazdag élelmiszerek segítenek a hatékonyság növelésében: csirkemell, alacsony zsírtartalmú túró és marhahús, valamint tojásfehérje. Ezenkívül a borjúhús a fehérje mellett B12-vitamint is tartalmaz, amely erősíti a férfiak egészségét.

A tesztoszteron mennyiségének növelése érdekében a táplálkozási szakember azt tanácsolja, hogy tenger gyümölcseit, például rákokat és osztrigákat fogyasszon. Az ezekben a termékekben található cink fokozza az érzékiséget és a vágyat. A szakértő tisztázza, hogy a tökmag használatával cinket kaphat.

A hatékonyságot, valamint a libidót pozitívan befolyásolják az omega-3 zsírsavak. A nagy mennyiségű fehérje, foszfor és cink mellett koleszterint is tartalmaznak. A szervezet nemi hormonok képződésében használja

A fiatal férfiaknak és serdülőknek ajánlott zsíros ételeket hozzáadni az étrendhez, és a 35 év után az emberek hasznosak növényi fehérje, például bab és borsó fogyasztására. Arra ösztönözzük a férfiakat, hogy kerüljék a szója vagy a sör túlzott fogyasztását, amely magas glikémiás indexszel rendelkezik. Ezek az élelmiszerek az orvos szerint hozzájárulnak az elhízáshoz és az alacsonyabb tesztoszteronszinthez.

A táplálkozási szakember szerint a tejtermékek, édességek, sütemények, szóda és limonádék szintén a tesztoszteron csökkenéséhez vezethetnek. Hangsúlyozza, hogy a hatékonyság és az általános egészség érdekében a férfiaknak figyelemmel kell kísérniük a táplálkozást, kerülniük kell a stresszt és sportolniuk kell.

A pszichológus és szexológus olyan termékeket hívott, amelyek segítenek növelni a libidót és a hatékonyságot. Az orvos megjegyezte, hogy a szokásos élelmiszerek aphrodisiac- ként működhetnek, például sült saláta kitûnő, tenger gyümölcsei és kávé.

A reproduktív egészség javítása és a hatékonyság növelése nagy jelentőséggel bír a férfiak számára. Jelenleg a merevedési zavar kifejezést egyre inkább különböző szexuális rendellenességek kezelésére használják. Teljesebben jellemzi a hatékonyságot befolyásoló szisztémás patológiák klinikai képét. Merevedési zavar az a képtelenség, hogy elérjék és fenntartsák a pénisz merevedési állapotát, amely a behatoláshoz és a behatoláshoz szükséges. A rendellenesség kiküszöbölése segít a gyógyszerek hatékonyságában.

Az erekciód rendben van?

Ha az erekció nem viselkedik jól a szexben, de a maszturbáció során továbbra is fennáll, és az orvosok azt mondják, hogy rendben van a szerves oldalon, akkor szerencséje van. Ez pszichogén eredetű merevedési zavar. Ennek pszichológiai mechanizmusa leggyakrabban az, hogy annyira fontos, hogy kiváló erekcióval büszkélkedjen, hogy a szerencse szerint minden leesik.

Honnan származik az erekciós szorongás?
Az erekciós szorongás a mindenható és örökké hatalmas ember sztereotípiájából származik. Ha nem felelsz meg ennek a képnek, akkor az önbecsülésed és a szeretet iránti igényed veszélybe kerül. Félsz attól, hogy alsóbbrendű leszel és elhagynak.

Mit csinál a szorongás?
A szorongás a biztonsági szolgálatunk. Segít megelőzni minden borzalmat és rémálmot. Mit gondol a szorongás, mit lehet tenni a szexuális kudarc veszélyének elkerülése érdekében?

Természetesen a szex során szorosan figyelemmel kell kísérnie az erekció szintjét annak érdekében, hogy azonnal észrevegye a közelgő fiaskót, és irányítsa szándékos erőfeszítéseit az erekció erősebbé tételére. És ha ez nem sikerül, akkor hagyja el a szexuális arénát, hogy elkerülje a szégyent. És próbálj meg nem visszatérni. Nagyszerű terv!

Milyen következményekkel jár ez a terv?
Kár, de ez a terv megakadályozza, hogy élvezze az intimitást. Mindaddig, amíg a hangsúly a veszély jelein van, a szexuális jelek bemeneti áramlása csökken, és a riasztási jelek eltúlzottak. Az erekció minőségének mentális befolyásolására vagy a szexuális helyzetből való későbbi visszavonásra tett kísérletek tehetetlenség érzéséhez vezetnek, és megerősítik a katasztrofális kudarc illúzióját, ami megnehezíti az ellenkezőjéről való meggyőződést. Egy pillanatra megnyugszol, de legközelebb még jobban szorongsz.

Mit tegyünk ezzel a szorongással?
Fordítsa figyelmét az erekcióról az érzésekre, észrevéve és megtanulva az érzékszervi árnyalatokat. Gondoljon arra, hogy milyen szörnyű dolgokat vár, ha nem rendelkezik erekcióval a megfelelő pillanatban. És ahelyett, hogy elkerülné a nemkívánatos eredményt, forduljon a félelemhez, és szándékosan lépjen be egy aggasztó helyzetbe. Hasonlítsa össze az elvárásokat és a valóságot. Tényleg kigúnyoltak, elítéltek, abbahagyták a beszédet? Ha ez megtörténik, mond valamit rólad vagy arról a személyről, aki csinálja? Ha ezt a tapasztalatot újra és újra megismételjük, hagyjuk, hogy az agy hozzászokjon ahhoz a tényhez, hogy semmi katasztrofális nem történik.

Ügyeljen arra, hogy erekció nélkül gyakorolja a szexet, fedezze fel az alternatív lehetőségek terét. Ez szabadságot és magabiztosságot ad Önnek.

Ahelyett, hogy önkritikus lennél, gondolj arra, hogy valóban szereted-e a partneredet, vagy mit csinál az ágyban. Gondoljon arra, hogy azt akarja-e, hogy megváltoztassa a tempót, az érintésének jellegét, megkarcolja a hátát, vagy talán maga akarja megkarcolni a hátát. Kérdezd meg, mit és kit akarsz igazán ebben a pillanatban.

Ne feledje, hogy a szorongás súlyosbodik, ha az ágyban elért siker túl fontos érték az életedben. Ezután a kudarc veszélye esetén az önbecsülésed sehol sem talál igazán támogatást. Gondolj azokra a dolgokra az életben, amelyek értékesebbek számodra.

A szorongás azokban a helyzetekben is fokozódik, ahol a szexuális önbemutatás értéke magasabb. Például, amikor megpróbálsz lefeküdni valakivel, akit nem ismersz. Általában az erekciós funkció javulása akkor következik be, amikor a bizalom beépül a kapcsolatba, és amikor elveszik, az ellenkezője történik.

Vagy talán találkoztál valakivel, aki különösen kritikus, és valamilyen oknál fogva valóban együtt kell lenned vele. Az erekció szereti, ha dicsérik és tisztelik. Próbáljon meg nem kommunikálni túlságosan kritikus emberekkel.

Vagy egyszerre több emberrel próbálsz szexelni. A közönség előtt való fellépés mindig izgalmasabb. A gyakorlat itt segít.

Ha az erekciója hirtelen leállt normál helyzetekben, és előtte minden normális volt, akkor ideges lehet valami miatt, sok stressz alatt áll és fáradt. Gondolj rá úgy, mint egy sztrájkra. Az erekció szereti, ha jól pihen, ugyanakkor sikeres az üzleti életben.

Fontos, hogy mindezt azzal a helyes meggyőződéssel csiszoljuk, hogy egy férfinak bármilyen erekciója lehet, vagy nincs erekciója, és férfiasságát nem az erekció erőssége határozza meg. Gondolj arra, hogy mi határozza meg még a férfiasságodat. Értsd meg, hogy teljesen normális, ha az erekció nincs jelen az idő 100% -ában, és nem minden partnernél. És a férfi szexuális mindenhatóság sztereotípiájába vetett hitet károsnak tekintik.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?