Túl sok a szex a médiában

Az amerikai gyermekorvosok a közelmúltban felszólaltak a média káros hatásai ellen: véleményük szerint a televízióban, az újságokban és az interneten is túlzottan előtérbe került a szex, így a gyerekek minden, a testi érintkezéssel kapcsolatos ismeretet ezekről a fórumokról szereznek be. Éppen ezért azt javasolják, hogy a kiskorúak egészséges fejlődésének érdekében a törvényhozók szabályozzák szigorúbban a médiumokat.
Amerikában – és feltehetően a fejlett országokban is – jelenleg a média az első számú szexuális tanácsadó a kiskorúak számára, ez pedig nem feltétlenül egészséges dolog – mondta dr. Victor Strasburger. Ez nagyrészt a felnőttek hibája, hiszen kényelmetlennek érezzük azt, hogy leüljünk gyermekeinkkel, és megvitassuk a témát, ezért arra kényszerülnek, hogy a médiából tájékozódjanak – tette hozzá.
A témával egy, a Pediatrics című folyóiratban megjelent tanulmány foglalkozott behatóbban. Ebben a szakemberek azt írják, hogy bizonyos szempontból természetes, hogy a gyerekek a médiához fordulnak szexuális tanácsokért, hiszen ezeken a fórumokon laza, hasznosnak vélt tanácsokat kaphatnak. Éppen ezért itt az ideje, hogy a szülők felvegyék a kesztyűt, és képesek legyenek hasonló hangon megszólítani gyermekeiket.
A megfelelő felvilágosítás azért is fontos, mert a tévében és a neten kevés szó esik a szexuális úton terjedő betegségekről és a terhesség elleni védekezésről. A filmekben és az újságokban az élvezeté a főszerep, ami felelőtlenné teszi a kamaszokat. Ezeken a területeken kellene hasznos tanácsokkal szolgálniuk a szülőknek, hogy megóvhassák gyermekeik testi és lelki egészségét.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

EnglishHungarian