Kihívóbbak a nők peteéréskor

A Minnesotai Egyetem kutatói úgy vélik, az eredmények befolyásolhatják, hogy a megjelenéshez kapcsolódó termékeket miként vezetik be a piacon.
A nők vágya arra, hogy termékenységük csúcsán akaratlanul is megjelenésüket fokozó árukat vásároljanak, abból a vetélkedésből fakad, hogy felülkerekedjenek nőtársaikon – mondta Kristina Durante, a Minnesotai Egyetem egyik doktorandusza. – Ha egy nő vonzóbbnak tűnik vetélytársainál, nagyobb a valószínűsége annak, hogy elkel.

A szakemberek megfigyelték, hogy az ovuláló nők “szexisebb” ruhákat és kiegészítőket választanak maguknak. A kutatásban részt vevő alanyoknak velük egy környéken élő, vonzó nők fényképét, majd olyanok fotóját mutatták meg, akik kevésbé voltak vonzók, ráadásul jóval messzebb is éltek, tehát nem jelentettek “fenyegetést”. Azok, akik épp nem ovuláltak, vegyesen válogattak a képek közül, de a peteérés idején lévők öntudatlanul is a vonzóbb megjelenésű nőkre mutattak mintaként.

A peteérés alatti vágy a vonzó külsőre azt a célt szolgálja, hogy a nők a legjobb partnerre tegyenek szert – magyarázta Durante, hozzáfűzve: ehhez a környezetükben élő vetélytársak legyőzésére van szükség.
A felmérés a piackutatóknak is érdekes tanulságokkal szolgál: az eredmények arra utalnak, hogy a nőknél befolyással van a peteérés időszaka a vásárlási szokásokra. “Havonta öt-hat nap erejéig a nők különösen nagy eséllyel vásárolnak olyan termékeket és szolgáltatásokat, amelyek fokozzák vonzerejüket” – fejtette ki a kutató.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?