Tinik és a szex

A mai kor tinédzserei sokkal intenzívebb,és szabadabb “életet” élnek, melyben a szexualítás és a különböző élvezeti szerek használata is, központi helyet foglal el… Általában már 13-14 évesen aktív nemi kapcsolatokkal rendelkeznek,de nem ritka,az ennél fiatalabb korosztálynál sem.

A korai nemi kapcsolatok jellemzői: Nagyon sok esetben megfigyelhető a gyakori a partnerváltogatás, és az úgynevezett egy éjszakás kapcsolatok, illetve a spontán, s egy pillanat alatt létre jövő pár perces aktusok, mely akár egy éjszakai buli keretében többször megismétlődik, más-más partnerrel. Nagyon erős kortárshatás figyelhető meg, mert az a “menő”, aki minél több szituációt mesél a szexuális “életéről”, s az a jó fej, a vagány, aki a bulik alkalmával ezt a gyakorlati életben is alátámasztja.

Ugyanakkor megfigyelhető, hogy rendkívül kevés, illetve igencsak hiányos ismeretekkel rendelkeznek a fogamzásgátlással kapcsolatban. Az abortusz jön ilyenkor megoldásként, de sajnos ezen egészségügyi beavatkozásról a tinédzsereknek még annyi ismeretanyaguk sincs, mint esetleg arról, milyen védekezési módszerek lehetnek egy terhesség elkerülésére (azért az óvszerről mindegyik hallott már).
Érzelmi hatások: A korán megkezdett nemi élet és a gyakori partnerváltás hatására a legtöbb lány korán kiégetté válik. Amíg a partnerrel vannak sikerélményt, elfogadást éreznek, de mikor nincs tovább folytatás, már megjelenik a kihasználtság érzete, majd hogy ezt enyhítsék, egy újabb partnerrel kerülnek kapcsolatba.

Ez egy pokoli körforgás.”Megteszem újból,mert akkor megint értékesnek érzem magam, meg odafigyelnek rám, szeretet és elfogadást érzek”. Időlegesen valóban igaz ez, de sajnos egy idő után megint az “értéktelen vagyok, senki nem figyel rám, nem szeretnek” érzet alakul ki a lelkivilágukban.

A tinédzserkor nagyon bonyolult, s a túlfűtött érzelmekről szóló, hormonváltozásokkal fűszerezett korszak. Igen fontos ilyenkor a még több “figyelem” a fiatalra, a rengeteg beszélgetés. Mindig úgy közvetítsünk értékrendszert, hogy soha ne érezzék “na én megmondtam” állapotnak, mert akkor csak ellenállást, “már csak azért sem teszem azt – reakciót váltunk ki.”


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

EnglishHungarian