Tévhitek a G pontról

Tanulmányában az ismert orvos nemcsak azt állította, hogy az említett erogén testrész segíti a nőt szexuális problémáinak leküzdésében, de azt is, hogy néhány hölgy képes folyadékot ejakulálni egy húgycsőben megbúvó mirigy által, amely működésében megfelel a férfiak prosztatájának. Ezt egy filmfelvétellel is bizonyították.
Igen ám, de Grafenberg soha nem beszélt „pont”-ról. Sőt, senki sem beszélt 1984-ig, amíg a kaliforniai Bantam Del kiadó meg nem jelentette a több szerző által jegyzett könyvét The G-Spot and Other Recent Discoveries About Human Sexuality címmel. És amit a kiadó marketingesei kitaláltak jól hangzó könyvcímnek, hihetetlenül bejött. A G-pont kifejezést egyre többen átvették, egyre jobban beszivárgott a nyelvbe, az egész nyugati kultúrába, úgy, hogy az embereknek igazából fogalmuk sincs az eredetéről.

Grafenberg eredeti cikkében az áll, hogy a női testben nincs olyan pont, amelyet szexuálisan ne lehetne ingerelni. A vagina említett elülső része csak egy a több száz ilyen helyből. A G-pont azért kapott kiemelt figyelmet, mert az évek folyamán akarva-akaratlanul összemosódott a doktor „női prosztata” felfedezésével.
Mellesleg többen ez utóbbi állítást is vitatják, mondván eddig semmiféle biológiai igazolást nem találtak, ami mégiscsak furcsa az elektro-mikroszkópok világában. Vannak, akik azt mondják, hogy azért nem találják preparálhatóan a G pontot, mert az nem egy szövet-féleség, hanem egy működés, ami csak az élő szervezetben van meg.

„A bizonyítékok túlságosan halványak ahhoz, hogy támogassák a G-pont meglétét” – írja még korábban egy tanulmányában Terence M. Hines, a tengerentúli Pleasantville Egyetem professzora.

Dr.Laura Berman, a Kalifornia Egyetem szexualitással foglalkozó kutatónője a nők szempontjából fejtette ki a témáról a véleményét a WebMD számára. Szerinte a G-pont kérdését az orgazmus felől célszerű megközelíteni. Az igaz, hogy az orgazmusra képes nők képesek megkülönböztetni egymástól orgazmusaikat, de a clitorális és vaginális orgazmus közötti különbséget a témában csak elméletileg részt vehető férfikollegák túlozzák el. „Az orgazmus csak orgazmus” – mondja a doktornő. Ez azt a feltételezést támasztja alá, hogy könnyen lehet, hogy nem egy kitüntettet pontról van szó, hanem a hüvely, a húgycső, a csikló és G-pont együttes működéséről – esetleg idegkötegről -, amelyek izgatás hatására a péniszhez hasonlóan vérrel telítődnek, s elvezetnek az orgazmusig.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?