Szifiliszt terjesztett az iskolában a 14 éves lány

Sajtóértesülések szerint a betegséget legutóbb Hajdúhadházon diagnosztizálták egy 14 éves lánynál, aki már megfertőzte legalább egy iskolatársát. Kiskorúak szifiliszes megbetegedése éves gyakorisággal előfordul a keleti országrészben – mondta Remenyik Éva orvosprofesszor kedden az MTI-nek.
A konkrét esetet nem erősítette meg az MTI érdeklődésére Bálint Ágnes, a debreceni bőr- és nemibeteg gondozó intézet főorvosa, igaz nem is cáfolta. Remenyik Éva professzor tájékoztatása szerint Magyarországon évente négyszáz körül van az újonnan felfedezett szifiliszes fertőzöttek száma, a keleti országrészben évente előfordul, hogy kiskorúak betegednek meg a mindenekelőtt szexuális érintkezéssel terjedő betegségben.
A szifilisz gyógyítható, ebben nagy szerep hárul a 123 hazai bőr- és nemibeteg gondozó intézetre – tette hozzá a debreceni bőrklinika igazgatója, megjegyezve, hogy a terület financiális gondokkal küzd, s bár van, de kevés a speciális felkészültségű szakgondozó. Bálint Ágnes főorvos hozzáfűzte: gondot okoz, hogy a szexuális élet kezdete előbbre tolódott, egyre fiatalabb korban kezdődik, amihez negatívan járul hozzá a médiából is áradó minta: a szexuális szabadosság, a gyakran váltott partnerek, a “gruppen-forma”. Mindehhez pedig nem kapcsolódik megfelelő felvilágosító, megelőző munka, oktatás – hívta fel a figyelmet a főorvos.
Az MTI információi szerint egy hónappal ezelőtti hajdúhadházi esetről van szó, akkor diagnosztizálták a betegséget a lánynál, akinek azóta orvosi papírja van arról, hogy nem fertőz. Tóth Valéria, a helyi önkormányzat oktatási referense kedden az MTI-nek elmondta: az ügy kapcsán a szülők beadvánnyal fordultak hozzájuk felvilágosításért a betegségről. Ezt a védőnők és orvosok megtették mind a diákokat, mind a szülőket illetően. Az iskola több helyiségét fertőtlenítették, felvilágosítva mindenkit, hogy a betegség érintéssel, vécéhasználattal nem terjed, de felhívták a figyelmet a szülői felelősségre is. Az oktatási referensnek fegyelmi eljárásról nincs tudomása, mint ahogy arról sem, hogy a sajtóban megjelentek többször, vagy esetlegesen előfordultak-e a helyi kéttannyelvű általános iskolában.
[Szex Dr]


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

EnglishHungarian