Sokan minden lehetséges szexuális partnertől irtóznak

Egyes nők és férfiak idegenkednek, irtóznak a közösüléstől, sőt, bármilyen szexuális kapcsolattól. Ezért minden lehetséges szexuális partnert kerülnek, még a saját partnerüket is.

A szexualitástól való irtózás az averzió azt jelenti, ha valaki folyamatosan vagy ismétlődő utálatot érez a szexualitással kapcsolatban. Ennek súlyos következményei lehetnek: legfőképpen nyugtalanság, szorongás, félelem, és csalódottság.
Szexuális averzió esetenként férfiaknál is előfordul, de sokkal általánosabb a nők körében. Lehet ez életre szóló (elsődleges), vagy szerzett (másodlagos) probléma, illetve egyetemes vagy átmeneti (egy bizonyos partnerrel).

Az életre szóló averzió kialakulhat valamilyen szexuális trauma miatt, vagy lehet egy nagyon elnyomó családi neveltetés következménye. Ha szerzett problémáról van szó, akkor az adott kapcsolat okozhatja a fő problémát.
Tekintettel a szexuális averzió sokféle lehetséges okára, nyilván minden eset különböző, s így különböző megközelítést igényel, a gyógykezeléstől kezdve a felvilágosításig, tanácsadásig és az intenzív pszichoterápiáig. Előfordulhat, hogy az alapját képező problémának csak indirekt kapcsolata van a szexualitással. Így az egész téma túlmutat egy tanfolyam keretein. Sokkal megfelelőbben tárgyalható ez esetben egy általánosabb, klinikai pszichológiai tanfolyam.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?