Önbizalom is kell a szexhez

Fejleszthető az önmagunkba vetett hit – állítják az életvezetési tanácsadók, akik szerint az énképet és a párkapcsolatot is hátrányosan befolyásolja az önbizalomhiány. Kialakulásáért gyakran a túlzásba vitt szülői aggodalom a felelős.

Meglepő, de sok esetben a túlzott szülői aggodalom felelős azért, hogy olyan sokan önbizalomhiánnyal küzdenek, ami hátrányt jelenthet a munkában, a párkapcsolatban és a szexben is. A gondviselők olyan mondatokkal, mint a „Ne menj a vízbe, mert megfulladsz!” vagy a „Ne mássz fel a lépcsőre, mert leesel!” saját félelmeiket sugalmazzák a csemetének. Ezek a parancsok meghatározzák a gyerek egész életét, aki így félni kezd a világtól, ügyetlen, pánikolós, depressziós lesz, s vonzani fogja a bajt. A szakemberek szerint az jelentheti a megoldást, ha gyakoroljuk a gyerekkel a biztonságos lépcsőhasználatot és megtanítjuk úszni. Mindezt úgy, hogy mindvégig érezze: a legnagyobb biztonságban van velünk.

De mit tehetnek magukért azok az önbizalomhiányban szenvedők, akik már felnőttek?

– Írhatnak naplót, amibe minden nap lejegyeznek három pozitív dolgot. Ez nem igényel különösebb életmódváltást, mégis bámulatos eredményt hozhat. A módszer az apró, ám értékes pillanatok észrevételére tanít meg – figyelmeztet dr. Túry Ferenc, az SE Magatartástudományi Intézetének vezetője.
Jóval több önismeretet igényel Haiman Éva életvezetési tanácsadó javaslata: meg kell vizsgálni, mik voltak életünk legsikeresebb pillanatai, és kitalálni, milyen képességünket használtuk akkor a siker érdekében!

– Ugyanaz az erőforrás ugyanis most is rendelkezésünkre áll – folytatja.

– Próbáljunk ki új dolgokat, lépjünk ki a komfortzónánkból! Ha bebizonyítjuk magunknak, hogy képesek vagyunk ismeretlen dolgok megoldására is, növekedni fog az önbizalmunk! – ajánlja a szakember.
S hogy áll az önbizalommal Jáksó László?

– A saját hibáimból tanultam. Amíg kedvesen és szerényen viselkedtem, addig csak barátként tekintettek rám a lányok, amikor átmentem nagyképűbe, akkor viszont kiröhögtek. Meg kellett tanulnom, hogy mennyire fogjam vissza magam. Ha úgy alakul, szívesen vagyok a társaság középpontja, de egyáltalán nem zavar, ha más tölti be ezt a szerepet. Nem úgy, mint szegény Havas Henrik, aki, annak ellenére, hogy már rég nem autószerelő, még mindig bizonyítani akar. Hiába, önbizalomból nem csak a kevés veszélyes, de a túl sok is – fogalmaz a műsorvezető. Forrás Borsonline.hu


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

EnglishHungarian