Ki világosítsa fel a tiniket?

Az amerikai szülők azt szeretnék, ha ők lennének az elsők, akiktől szexuális felvilágosítást kapnak gyermekeik, de úgy tűnik, a média és a kortárscsoportok egyre inkább átveszik…
Az amerikai szülők azt szeretnék, ha ők lennének az elsők, akiktől szexuális felvilágosítást kapnak gyermekeik, de úgy tűnik, a média és a kortárscsoportok egyre inkább átveszik tőlük ezt a szerepet.
A kutatók ezerhatszázöt minnesotai szülővel beszélgettek, akiknek iskoláskorú gyerekeik vannak, és a megkérdezettek kilencennyolc százaléka szerint az ő feladatuk lenne gyermekükkel a szexről beszélgetni, mégis csak huszonnégy százalékuk vélte úgy, hogy ténylegesen ő az elsődleges ismeretforrás gyermeke számára.
Ehelyett – a szülők véleménye szerint – a gyerekek többsége a médiából vagy a barátoktól szerzi be a szükséges ismereteket. A tanulmány társszerzője, Debra Bernat, a Florida Állami Egyetem munkatársa elmondta, hogy korábbi tanulmányokból viszont épp az derült ki, hogy a gyerekek is a szüleiket tartják az elsődleges információforrásnak, és a szülők befolyásolják őket leginkább döntéseikben.
Nancy Irwin, Los Angeles-i klinikai pszichológus levonta a következtetést: „A fő kérdés tehát az, hogy a gyerekek miért nem kapják meg a szükséges információkat a szüleiktől, mikor elsősorban tőlük várják azokat. Ez egy figyelmeztető jel lehet a szülők számára, hogy ők és a gyerekeik ugyanazt akarják, már csak a megfelelő eszközöket kéne megtalálniuk, hogy a két érdek összetalálkozzon.”


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?