Keveset szexelünk

Hová lett a híres magyar virtus?! Hiába gyönyörűek a magyar nők, a gazdaság mellett legendás szexuális teljesítményünk is válságidőszakát éli. A szakembereket is meglepetésként érte, hogy egy felmérés szerint a lakosság harmada havonta egyszer vagy még ennél is ritkábban áldoz a szerelem oltárán, sokan le is mondanak róla.

– 80 ezer ember válaszolt a kérdéseinkre, s mondhatom, nem erre számítottunk. Szexuális étvágyunk egyáltalán nem mondható kiemelkedőnek. A megkérdezettek 7 százaléka vallotta azt, hogy csak havonta egyszer, 12 százaléka pedig, hogy még ennél is ritkábban él nemi életet. Mindössze 5 százalék az, aki úgy nyilatkozott, hogy naponta bújik ágyba kedvesével, alig egyharmad jelölte be a „heti többször” rubrikát – monda a felmérés készítője. Hozzátette, egészségügyi ismereteink is hagynak némi kívánnivalót maguk után.
Döbbenetesebb az az adat, miszerint a válaszadók 56 százaléka nem tart a nemi betegségektől tart, s ennek megelőzésére sem gondol, remélve, hogy partnere is monogám életet él. Elképzelhető, hogy a megélhetésért folytatott küzdelem, a napi munka, a rohanó életmód az oka a testiség háttérbe szorulásának? A kutatás erre is választ adott.

– Különböző mértékű idegeskedésben mindenkinek része van. A megkérdezettek 62 százaléka idegeskedik rendszeresen, és 14 százalék van erős stressz alatt mindennap. A stressz pedig életkortól függetlenül „támadja” az embereket, a legnagyobb nyomás alatt a kutatás szerint a 30–49 évesek vannak. A szexológus szerint a havi egy szex nevetségesen kevés, ám ezért nemcsak a párkapcsolatok ellaposodása, hanem a szinglilét egyre nagyobb térnyerése is okolható.

– Sajnos a felmérés eredménye igaz lehet, az én pácienseim között is egyre többen vannak, akik a szex ellaposodására, megfogyatkozására panaszkodnak – véli a szakértő. – A mai világban elburjánzott megfelelési kényszer, az ebből eredő túlvállalás, az anyagi gondok terhe rányomja a bélyegét a kapcsolatokra. Ugyanakkor a hagyományos női szerep megváltozása is közrejátszhat. A nők elférfiasodnak, karriert építenek, sokaknál a család, a gyerekvállalás is háttérbe szorul. A szingliség ma már fogalom, akinek nincs állandó partnere, persze kevesebb szexhez is jut. Csempésszük vissza a kapcsolatokba, a mindennapokba a férfi-nő közötti intimitást – tanácsolta a szexológus.

Nehezen barátkozunk: A 80 ezer válaszoló 6 százaléka mondta azt, hogy egyetlen közeli barátja sincs, és több mint felének ötnél kevesebb. – Kialakult a félelem mindenféle emberi kapcsolattól – magyarázta Rigó Péter pszichológus.

– A legtöbbünk egy egészségtelen „romboló” versengés részese, ahol a cél, hogy a másikat lenyomjuk.
Erotika helyett cigi: Kiderült, hogy a magyarok 33 százaléka masszív dohányos. Ezek fele napi fél doboz cigit szív el. A dohányosok közül az átlagnál többnek stresszes az élete. Mindennap kávéznak, szívesen isznak cukros üdítőket, viszont alig fogyasztanak tejet, ritkán zöldséget, gyümölcsöt, vitaminokat. S persze a sport is sokuknak csak ábránd, éppúgy, mint a szex.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?