Felmentették a HIV-per vádlottját

Bizonyítottság hiányában felmentette a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, akit az ügyészség azzal vádolt meg, hogy HIV-vírussal fertőzte meg volt feleségét és volt barátnőjét. bíróság álláspontja szerint nincs olyan kétséget kizáróan bizonyított tény, ami a vádlott terhére lenne róható. A bíró indoklásában arra is kitért, hogy más, nem nemi úton fertőző betegség, például cseppfertőzés, influenza esetén sem indítanak büntetőeljárást a hatóságok az ellen, aki – bár tudja, hogy beteg – közösségbe megy.

Lichy József, a vádlott védője a tárgyalást követően újságíróknak azt mondta: az tény, hogy a két sértett megfertőződött, de a nem jogerős döntés szerint nem vált bizonyítottá, hogy a sértettek a vádlottól kapták el a vírust.

A perben súlyos egészségromlással járó testi sértéssel vádolta meg az ügyészség a férfit. Az eljárásban 2008 januárjában már született egy – ugyancsak bizonyítottság hiányára hivatkozó – felmentő ítélet, ám még abban az évben a Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezte a döntést, és új eljárás lefolytatását írta elő.

A korábbi elsőfokú ítéletet követően a vádlott akkori ügyvédje azt mondta: védence 2000-ben tudta meg, hogy HIV-vírussal fertőzött, majd felesége is tudomást szerzett erről, de csak 2006-ban tett feljelentést. A büntetőügy ez alapján indult el. A sértettek álláspontja szerint ugyanakkor a kapcsolatok elején a férfi nem közölte velük, hogy fertőzött és védekezés hiányában kapták el a vírust. A két sértett nem jelent meg a bíróságon, de a folyosón, az újságírók arról beszélgettek, hogy tudomásuk szerint az egyik nő a történtek óta férjhez ment és bár ő maga fertőzött, ennek ellenére egészséges gyermeket vár.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?