Ha a csúcspontra érnek a szexben, elvesztik emlékezetüket

A 24 éves Louise arra ébred, hogy barátja, James könnyes arccal bámulja. A lány lüktetően fájó fejében cikáznak a gondolatok. „Vajon mi történt, miért sír? És egyáltalán hol vagyok?” A fiatal nőnek semmilyen emléke sincs az elmúlt napról, de nem ez az első eset, hogy ez előfordul.
Félelmetes sötétség: Louise első – ahogy ő hívja – „lekapcsolása” 2005-ben történt. „Épp nálam voltunk, tévéztünk összebújva. Hamar megkívántuk egymást, és szeretkezni kezdtünk. De pont mielőtt Louise-nak orgazmusa lett volna, egyszerűen elájult, és két percig nem is tudtam magához téríteni. Halálosan megijedtem. A legrémisztőbb az volt, hogy amikor feleszmélt, egyáltalán nem emlékezett semmire, még rám sem!” – mesélte James, a lány barátja.
Louise csak az ő elbeszélése alapján tudja felidézni a történteket. „James azt mondta, hirtelen felkiáltottam és összecsuklottam. Szegény nagyon aggódott értem.” Amikor a lány magához tért, semmire sem emlékezett. „Nem tudtam, hol vagyok, hogy kerültem oda, mit csináltam. Még arra sem emlékeztem, hogy hol lakom” – árulta el. Mivel úgy gondolta, hogy az ájulást és a memóriavesztést egyszerűen csak kiszáradás vagy stressz okozhatta, úgy döntött, nem megy be a kórházba. „James fehér volt, mint a fal és reszketett, de ragaszkodott ahhoz, hogy bevigyen. Én persze nagyon zavart voltam, nem igazán értettem a helyzetet, nem tudtam, mennyire súlyos az emlékezetkiesésem, de igyekeztem bátor arcot vágni, és akkor még nemet mondtam az ötletére.” – mesélte Louise.
Férfiaknál látható tünetek – Az eset azonban néhány nap múlva megismétlődött, és a lány ekkor már valóban megijedt. „Úgy gondoltam, ennek már a fele se tréfa, nem foghatom pusztán a fáradtságra. Ha így folytatódik, akár meg is sérülhetek szex közben, ezt pedig szeretném elkerülni. Meg akartam tudni, mi okozza az ájulásaimat.”
Miután Louise elszánta magát, és elment az orvoshoz, rengeteg vizsgálatot végeztek el rajta. A laboreredmények nem mutattak kóros elváltozást, miként a neurológus sem talált semmilyen agyi problémát. A tesztek során a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy Louise az igen ritka, orgazmus utáni betegség szindrómában, rövid nevén POIS-ban (post-orgasmic illness syndrome) szenved. E szindróma előfordulása igen ritka, férfiaknál viszont látható tünetekkel jelentkezik, ezek a: kipirosodott szem, orrfolyás, lázszerű tünetek, teljes kimerültség. Bőrtesztekkel megállapították, hogy a betegek tulajdonképpen saját spermájukra allergiásak. De hogy Louise-nál mi okozza a súlyos jelenséget, arra még az orvosok sem találtak magyarázatot.
Egyetlen jótanáccsal szolgálhattak a lánynak. „Ha nagyobb gondot nem okoz, és meg tudjuk szervezni, próbáljak biztonságos helyen szeretkezni, és ne foglalkozzam a dologgal túl sokat. Mivel agyi károsodást nem okoz, nagy bajom nem eshet.” – mondta Louise.
Magányra kárhoztatva
A diagnózis felállítása után három hónappal James elhagyta Louise-t. A fiú nem bírta a stresszt, amit a lány betegsége okozott számára. „Miután kiderült, hogy a szeretkezések miatt leszek rosszul, gyakorlatilag felhagytunk a szexszel. James félt, de engem is féltett. Nem tudom elítélni, amiért elhagyott, hiszen nagyon nagy nyomás alatt volt. Mikor elbúcsúztunk, rám tört a rettegés. Talán végleg elfelejthetem a szexet, hiszen hol találok olyan férfit, aki nem akad ki attól, ha egyszerűen elájulok, miközben együtt vagyunk, utána pedig fogalmam sincs, hogy ki mellett ébredek az ágyban?”. A lány az elmúlt két évben magányosan élt, képtelen volt kialakítani egy valamirevaló kapcsolatot. „Nagyon frusztrált vagyok, de azt hiszem, ez nem csoda. Fiatal nőként szükségem lenne a testi kapcsolatra, de még magamnak sem tudok örömet szerezni – még annak a tudatában sem, hogy lekapcsol az agyam – mert túl ideges és feszült vagyok.”
A lányt orvosi újra várják: meg szeretnék ismételni a szükséges vizsgálatokat. „A vérteszteket követően egy pszichológussal is találkozom majd, de eddig is mindenki azt mondta, hogy tulajdonképpen egészséges vagyok. Most heti háromszor sportolok, diétázom és próbálom gyakorolni a stresszoldási technikákat. Remélem, ez mind segít abban, hogy legyőzzem a POIS-t. Van ugyanis egy nagyon helyes srác, akivel szeretnék gyakran találkozni és nem szeretném, ha ez a betegség őt is elűzné majd mellőlem!”
Ellenszer – Az orvosok szerint Louise esetében a szex utáni betegség szindrómáért leginkább a túlzott mértékű stressz okolható. Ezt magyarázná az is, hogy a lánynak az első eset előtt már gyakran fájt a feje, ami szintén ennek egyik tünete. Ha más egészségügyi okot nem találnak a beteg állapotára, akkor a stresszoldó és relaxációs technikák megtanulása és alkalmazása, kímélő étrend és sport segíthet.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

EnglishHungarian