Érvek a rendszeres szex mellett

A rendszeres szex nemcsak kellemes időtöltés, de a szervezetünk is meghálálja, a heti legalább egy szerelmi légyottot. Kutatásokból kiderült, hogy a szex erősíti az immunrendszert, enyhíti a fájdalmakat, segít szabályozni a hormonháztartást, sőt a migrénre is jó hatással van.
Boldogít és egészségessé tesz Azok az emberek, akik rendszeresen élnek nemi életet általában kevesebb időt töltenek betegszabadságon, jobban kijönnek a kollégáikkal, és nem utolsó sorban boldogabbak, önmegtartóztató társaiknál. Legalábbis ez derül ki egy amerikai kutatásból, amely során 90 000 felnőtt szexuális életét vizsgálták.
Beállítja a rendszertelen menstruációt Azok a nőknek, akik hetente legalább egyszer szeretkeznek jóval nagyobb az esélyük a rendszeres, óramű pontosságú menstruációra, mint azoknak a társaiknak, akik szinte csak ünnepnapokon élnek nemi éltet. Dr. Winnifred Cutler kutató különböző párkapcsolati viszonyban élő nők szexuális szokásait vizsgálta, a tanulmányból pedig kiderül, hogy az egyedülálló nők után azoknak a legkevésbé rendszeres a menstruációja akik – például munkájukból kifolyólag – sok időt töltenek a párjuktól távol.
A rendszeres szex emeli az ösztrogénszintet Egy több száz nőn végzett tanulmány kimutatta, hogy azoknak a nőknek, akik heti egy alkalomnál többször élnek nemi életet sokkal magasabb az ösztrogénszintjük, mint azoknak, akik ennél jóval ritkábban szeretkeznek. A magasabb ösztrogénszint pedig megelőzhet számos szív és érrendszeri megbetegedést valamint nagyobb csontsűrűséget és rugalmasabb bőrt eredményez.
A leghatásosabb fogyókúra Egy átlagos testsúlyú 54 kilógrammos nő egy nemi aktus során legalább 4,2 kalóriát éget el percenként, ezzel szemben egy percnyi tenisz mindössze 4 kalóriányi veszteséget jelent, derült ki Dr. Alfred Franger tanulmányából. A kutató felhívta a bíztató eredménytől lelkes nők figyelmét arra, hogy a szex csak akkor lehet jó fogyókúra, ha az előjátékot nem egy adag tejszínhab és mogyorókrém elfogyasztása jelenti.
Tökéletes tartás, lapos has Martica K Heaner amerikai fitneszguru úgy véli, hogy a rendszeres szex erősíti a kismedencei izmokat, mivel nagyjából ugyanazt a mozdulatot végzik a nők szeretkezés közben, mintha a kismedencei izom fejlesztésére szolgáló Kegel gyakorlattal erősítenék magukat. A szóban forgó izmok többek között felelősek a helyes testtartásért és a lapos hasért.
Enyhíti a menstruációs fájdalmakat Az orgazmus közben egy olyan hormonszerű anyag termelődik a nők szervezetében, amely csillapíthatja a menstruációs fájdalmakat, ezért akiknek vannak hasonló panaszaik azok jobb, ha a havi vérzése előtt pár nappal szeretkeznek a párjukkal.
Szex a kórokozók ellen A rendszeres szex erősíti az immunrendszert, ezért akik hetente legalább egyszer ágyba bújnak a párjukkal azok 20 százalékkal ellenállóbbak lesznek a fertőzésekkel szemben, legalábbis Dr. Dudley Chapman nőgyógyász tanulmányából ez derül ki.
Stresszoldásként szex Szex közben az izmok hol megfeszülnek, hogy pedig épp ellenkezőleg, teljesen elernyednek, ez az állandó váltakozás pedig tökéletes stresszoldóként is betudható, legalábbis Alfred Kinsey szexológus szerint, aki az 50-es években többször került a figyelem középpontjába rendhagyó elméletei miatt. Az ő elméletét igazolja egy nemrégiben végzett kutatás is, amely szerint sokkal kevésbé vannak kitéve munkahelyi stressznek azok a dolgozók, akik rendszeresen élnek nemi éltet.
Szex ízületi fájdalmak ellen A rendszeres szex nemcsak a menstruációs fájdalmakra van jó hatással, de az ízületi gyulladások okozta kínzó fájdalmakra is gyógyír lehet, persze csak akkor ha az adott beteg meg tud mozdulni a sajgó tagjaitól.
A szex a legjobb gyógyír a migrénre Egy 52 főn végzett kísérletből kiderül, hogy a fejfájás már nem lehet többé indok a szex elkerülésére. Kutatók ugyanis kimutatták, hogy 52 migrénes betegből 16-nak jelentősen csökkentek a panaszai a rendszeres nemi élet mellett.
[Szex Dr]


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?