Az első szexuális együttlét az életben meghatározó

Az első szexuális együttlét mindenki életben meghatározó: míg a szerencsések szép emlékkel ébrednek fel másnap, addig mások inkább elfelejtenék az egészet. Legyen pozitív vagy negatív ez az élmény, a szüzesség elvesztése rányomja bélyegét az énképre és a nemi életre. Az amerikai Penn State Egyetem kutatói több száz, 17 és 19 év közötti fiatal szexuális életét vizsgálták, a fiatalok válaszaiból pedig leszűrték, hogy szex után a fiúk többsége elégedettebbé válik testével, szemben a lányokkal, akiknél a kép sokszor negatív irányban mozdul el, ami kártékony hatással van a későbbi szociális és nemi életükre.
Kutatók 659 főiskolást kérdeztek meg arról, hogy milyen élmény volt számukra az első szex. A férfiak kilencvenhét százaléka úgy nyilatkozott, hogy volt orgazmusa az első közösülés alkalmával, a nőknek csupán hét százaléka állította ugyanezt. Mind a férfiak, mind a nők úgy nyilatkoztak, hogy sokkal élvezetesebb az első közösülése, ha egy komoly, hosszú távú kapcsolat részeként kerül rá sor, nem pedig egyéjszakás vagy néhány napos ismeretség után. (Forrás: Paul Joannides – A nemi örömszerzés enciklopédiája).
Elbaltázott együttlét
A szexuálpszichológus szerint fiúk és lányok esetében egyaránt fennáll, hogy az elbaltázott első alkalom rossz hatással van a fiatal testképére és nemi életére, például a nagyon kezdő fiúk, akiknek nincs túl sok szexuális tapasztalatuk, könnyen elbizonytalanodhatnak – ők szerencsések, ha ilyenkor egy segítő, netán tapasztalt társsal élik át a pillanatot. A lányoknál valamivel összetettebb a helyzet, az első alkalomra mindenki másképp gondol, de van három, jól elkülöníthető irány, ami komoly veszélyeket rejt:
Sokan túlidealizálják az első alkalmat, nagy pillanatnak tartják, és úgy gondolják, hogy az első szeretkezés egy óriási orgazmusban teljesedik ki. Mivel nagyon sokat várnak ettől az élménytől, esetükben a csalódás is nagyobb. Például könnyen előfordul, hogy az első közösülés során valaki nem érez semmit, a dolog nem úgy történt, ahogy megálmodta, így az első alkalomhoz kötött varázs szertefoszlik, az élmény rossz hatással lesz a továbbiakra.
Velük ellentétben sokakat az első együttlét váratlanul ér, vagyis egyáltalán nincsenek felkészülve a szexre; a hirtelen jött esemény során a körülmények nem adottak, hiányzik a komfort-és biztonságérzet. Ilyen helyzetben az első együttlét valószínűleg fájdalmas és kiábrándító lesz.
Egy további szélsőséges állapot, amikor a nőt szorongás tölti el a szüzesség elvesztésének gondolata, úgy hiszi, az első szex őrült fájdalommal és vérrel jár. Ez a hozzáállás visszataszíthatja a szextől, és megágyaz a boldogtalan nemi életnek. Végül, a legrosszabb állapot, amikor az első alkalom a nő akaratán kívül, legtöbbször erőszakoskodás, molesztálás formájában jön el. Ezekben a súlyos, patológiás helyzetekben szakember segítségére van szükség.
A férfi szerepe
Nemcsak a saját gondolatok, elképzelések fontosak az első alkalom során, a partner szerepe, viselkedése szintén meghatározó, pontosabban az, amit a férfi tükröz. A bizonytalanság forrása ugyanis gyakran maga partner. Ha ügyetlen a fiú, az szükségszerűen felveti a lány szerepét, felelősségét is, vagyis ki kell vennie a részét a feladatból. Sajnos a másik véglet, a túl tapasztalt férfi sem szerencsés, könnyen megesik ugyanis, hogy tapasztalata miatt fölényessé, oktatóvá válik – márpedig erre a szerepre nagyon sok férfi vágyik. Ez azonban nem mindig tesz jót, hiszen a lány ismét csak nem azt kapja, amire vágyik.
Szintén negatívan hat, ha technikai zavar üti fel a fejét, például elillan a férfi merevedése vagy túl korán megy el. Mindezt a nők hajlamosak rosszul kommunikálni önmaguk felé, úgy gondolják, hogy nem vonzóak a férfi számára, ügyetlenek, valamit rosszul csinálnak, az ő hibájuk, hogy nem képesek felizgatni a férfit.
Ajtóstul rontani a házba
A szakértő szerint ideális esetben a fiúk és a lányok nem sietik el az eső alkalmat és fokozatosan fedezik fel egymást. Csókolóznak, pettingelnek, simogatják egymást, aztán, amikor úgy hozza a vágy, akkor megtörténik az együttlét. Ha megvan ez az átmeneti jellege a testiségnek, úgy az első alkalom elveszíti kitüntetett jellegét, a fiatalok egyszerűen belefolynak a szeretkezésbe. Természetesen az sem baj, ha pont az ellenkezője történik, például egy házibuli alkalmával egy ismerőssel, osztálytárssal, baráttal, alkalmi szex kereti között történik meg a dolog. Ha olyan a hangulat, a légkör, hogy a fiatalok megkívánják egymást, akkor ez is jól sülhet el.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?