Nagyon fiatal lányok szednek fogamzásgátlót

Ötszörösére nőtt Nagy-Britanniában az utóbbi évtizedben az olyan 11-12 éves lányok száma, akiknek fogamzásgátló tablettát ír fel a háziorvos – állapította meg egy kutatás.
Ötszörösére nőt azon tinédzserkor előtt álló lányok száma Nagy-Britanniában, akik azért mennek el a háziorvoshoz, hogy fogamzásgátló tablettát írassanak fel.

Több mint ezer, 11 és 12 éves lány íratott fel magának fogamzásgátló tablettát Nagy-Britanniában tavaly, további 200, 11 és 13 éves közötti lány kapott valamilyen beültetett fogamzásgátló eszközt, többnyire a szülők tudta nélkül – derül ki a brit egészségügyi minisztérium jelentéséből.
A szigetországban a nagykorúság korhatára 16 év, de a háziorvosoknak engedélyezett, hogy ennél fiatalabbaknak is felírjanak tablettát a szülők beleegyezése és tudta nélkül, ha úgy ítélik meg, hogy a lány elég érett.
Az adatokhoz 500 praktizáló orvost kérdeztek meg. Kiderült, hogy 10 ezer 11 éves lányból háromnak írtak fel fogamzásgátlót, amit ha az egész brit lakosságra vetítjük, akkor azt jelenti, hogy több mint ezer kislány használja a tablettát. Ez az 1999-es adatokhoz képest ötszörös emelkedés – jegyzik meg a szakemberek.
Az adatok arra is rávilágítanak, hogy legalább 58 ezer 15 éves lány szedett tavaly fogamzásgátlót, 1999-ben még csak 23 ezren.

A Keresztény Orvosi Egyesület orvos elnöke szerint Nagy-Britanniában egyre fiatalabban élnek nemi életet a lányok.. Dr Trevor Stammers szerint ezért az általános iskolai szexuális felvilágosítás is felelős, az orvosoknak pedig nem lenne szabad felírniuk a tablettát anélkül, hogy felhívják a lányok figyelmét a kockázatokra.
A Háziorvosok Királyi Egyesületének elnöke azonban úgy véli, nem a szexuális aktivistás növekedésének, hanem éppen a fejlett szexuális felvilágosításnak köszönhető, hogy egyre több tinédzserkor előtt álló lány keresi fel orvosát, hogy fogamzásgátló tablettát írasson ki.
Steve Field professzor felhívta arra a figyelmet, hogy Európában az Egyesült Királyságban sokáig az egyik legmagasabb volt a tinédzserterhességek és abortuszok száma, mert a fiatalok nem voltak tisztában a szex kockázataival.

A rendszer fejlődött, és nem emelkedett a szexuális aktivitás a kislányok körében. Az, hogy többen szednek tablettát azt jelenti, hogy érettebben viselkednek, és elmennek a háziorvoshoz, hogy tanácsot kérjenek a fogamzásgátlás módszereiről. (A 11 évesen élt szexuális életet “érett viselkedésnek” nevezi önmagában a különösen beteges perverzió súlyos tünete – Barikád) Ezt segíti az is, hogy egyre több a női háziorvos – tette hozzá a szakember. Infórádió


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?