Vaginaplasztika

Mi a vaginaplasztika? Vaginaplasztikai beavatkozás például, amikor a hüvelyt szűkítik, vagy a kilógó szeméremajkakat megrövidítik. Ezen operációknak egészségügyi és kozmetikai okai is lehetnek. A téma körül kialakult „hisztériában” persze jócskán vétkes a média is. Látott már „tökéletlen” hüvelyt pornómagazinokban? Nem, „hála” a Photoshop-nak és egyebeknek. Csakhogy ez hamis képet fest a nőkről. A hüvely – ahogy minden más is rajtunk, embereken – egyénről egyénre változik.

Véleményem szerint a felesége barátnője valamiért nem érzi jól magát a bőrében. Valami nincs rendben a magánéletében, és úgy véli, a sebész kése segíthet. Vannak, akik úgy vélik, ez is csak olyan dolog, mint bármely más plasztikai műtét, mint a zsírleszívás, mellnagyobbítás, stb. Akadnak olyanok is, akik etikátlannak tartják, hogy a plasztika-ipar a hagyományosnak mondható beavatkozásokon túl ilyen mértékben célkeresztbe vette az intimzónát, és a társadalom által az egyénre gyakorolt nyomást teszik felelőssé.

Én a magam részéről csupán még egy dolgot említenék meg. A műtét során mindenképpen roncsolódnak a szövetek, az idegek és ez negatív irányba befolyásolhatja az érintett területen az érzékenységet. Másfelől pedig: vajon a műtét pszichológiai szempontból valóban akkora előnyt jelent? Fokozza a vágyat? Én, férfiként és realista szemléletű emberként úgy gondolom, hogy minden hüvely más lesz, mint az előző, amelynnel „találkoztam”.
Természetesen, amennyiben a hüvelyplasztikára egészségi okok miatt kerül sor (például vizeletcsorgás), az merőben más megvilágításba helyezi a dolgokat. Szintén előfordulhat fejlődési rendellenesség, amelynek következtében felmerülhet a műtét gondolata. Ilyen például a női pszeudohermafroditizmus (más néven virilizációt), amelyet a férfi nemi hormonok túlzottan magas szintje okoz. Ez leggyakrabban a mellékvesék megnagyobbodása (kongenitális adrenális hiperplázia) következtében alakul ki. Ilyenkor a mellékvesék egy enzim hiánya miatt túlzott mennyiségben termelnek androgéneket, melyek nem képesek női nemi hormonná alakulni, ahogyan az egészséges lányokban történik. Néha az androgének a méhlepényen keresztül, az anya szervezetéből kerülnek a magzatba. Ez előfordulhat például olyankor, ha a vetélés megelőzése céljából az anya gyógyszereket (pl. progeszteront) kapott, de kialakulhat hormontermelő tumor következtében is, bár ez utóbbi sokkal ritkább.

A pszeudohermafrodita nőknek női belső nemi szerveik vannak, ám a csiklójuk megnagyobbodott, mely egy kisméretű hímvesszőre emlékeztet. Ha a gyermek nemét leányként határozzák meg, műtétre van szükség, hogy nemi szerveit nőiesre formálják. E műtét során csökkentik a csikló méretét, kialakítják vagy helyreállítják a hüvelyt (vaginoplasztika), és helyreállítják a húgycsövet.

A veleszületett mellékvese-megnagyobbodás életveszélyes is lehet, ugyanis a vér elektrolit-egyensúlyát (nátrium és kálium) felboríthatja. Ezt vérvizsgálattal igazolják, és kortikoszteroidokkal kezelik.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

EnglishHungarian