Testbeszéd a szexben

A társas kapcsolatok komplexek, elevenek, ezért nem lehet általánosítani vagy tuti recepteket nyújtani, hogy mely nonverbális jelzések egyértelműek. Előfordult már veled, hogy valakivel szemben gátlásos voltál, míg egy másikról egyenesen letépted az inget? Az, hogy egy pasi milyen érzéseket vált ki belőled, kizárólag azon múlik, milyen vonzásrezonancián vagy az illetővel. Ha kívánsz valakit, felgyorsul a szívverésed, emelkedik a vérnyomásod, felgyorsulnak a reflexeid, ám ezek a változások nem véletlenül történnek!

szex-hatulrol

Ha bulizni mész, kifested az arcodat, szexi felsőt húzol, amelyekkel jelzed, hogy csábítani akarsz. Ilyenkor sugárzod magadból a nőiséget, a maga biztosságot, áramlanak belőled a pozitív rezgések, és a férfiak is megérzik ezt. A férfi testbeszéd a szexben itt olvasható, és a női testbeszéd a szexben pedig itt van.

testbeszed-a-szexben

Szemjelzések – Minden emberi kommunikációs jelzés közül a szem, a szemhasználat adja a leghívebb és legpontosabb jeladásokat, mivel központi helyet foglal el a testen, és pupillái önállóan működnek. Csak akkor létesíthető valakivel kommunikációs kapcsolat, ha a kommunikáló partnerek egymás szemébe néznek. Az emberi kommunikácóban a szemhasználatnak jelentős szerepe van. Az emberi szemjelzés megfigyelései szerint:
• amikor valaki izgalomba jön, pupillája a normális nagyság négyszeresére tágulhat
• a dühös, elutasító ember pupillája viszont összeszűkül, így lesz a kígyószem
• nagy szerepe van az udvarlásban, a nők ősidők óta használják a szemfestéket a figyelem felhívására
• ha egy nő szerelmes egy férfiba, kitágult pupillával néz rá, ezért kedvelik a szerelmesek a gyengén megvilágított helyeket, ahol a pupillák kitágulnak
• a szerelmesek tudtukon kívül a pupilla tágulását figyelik: izgalomba hozza őket a másik pupillájának megnövekedése
• a csecsemők és a kisgyerekek szembogara nagyobb a felnőttekénél, és a pupillájuk állandóan tágul felnőttek jelenlétében, így magára irányítja a figyelmet
• gyakorlott kártyások tanulmányozása azt mutatja, hogy sötét szemüveget viselő partnerrel szemben általában kevesebbet nyernek

Nézésmódok – Csak akkor létesíthető valakivel kommunikációs kapcsolat, ha a kommunikáló partnerek egymás szemébe néznek. Ha valaki hazudik, vagy elhallgat valami fontosat, tekintete az együtt töltött idő alig 1/3 részében találkozik a partner tekintetével. Ha az illető az idő több mint 2/3-ában a szemünkbe néz, az két dolgot jelenthet: tág pupilla esetén érdeklődést, szűk pupilla esetén ellenségességet. Tehát: ha jó kapcsolatot akarunk kiépíteni valakivel, pillantásunknak az idő 60-70%-ban találkoznia kell az övével!
Tárgyalásokon, megbeszéléseken mindig kerüljük a sötét szemüveg használatát, mert azt az érzést kelti a másik félben, hogy bámulják őt az üveg mögül. Kultúránként meghatározott az az időtartam, ameddig a kommunikáló partnerek egymásta tekintenek. Nem csak az időtartamnak van jelentősége, hanem annak is, hogy az illető arcának és testének mely részére irányítjuk a tekintetünket.

Hivatalos nézés
• amikor tárgyalunk, képzeljünk egy háromszöget a másik fél homlokára
• szigorúan hivatalos légkört teremtünk, és partnerünk érzi, hogy komolyan vesszük a szóban forgó ügyet

Társasági nézés
• ha pillantásunkat a másik egyén szemmagassága alá irányítjuk, társadalmi légkör alakul ki
• a szemlélő egy háromszögterületet néz a másik ember arcán, ezúttal a szem és a száj között

Bizalmas nézés
• a tekintet a szemvonaltól az áll alá haladva, a test más részeire szegeződik (minél messzebbről, annál lejjebb)
• a férfiak-nők a másik fél iránti érdeklődésük kinyilvánítására alkalmazzák ezt a pillantást

Oldalpillantás
• érdeklődés vagy ellenséges érzület kifejezésére szolgál
• kissé felvont szemöldökkel és mosollyal: érdeklődés, udvarlás
• összehúzott szemöldökkel, redős homlokkal, lefelé biggyesztett ajakkal: gyanakvás, ellenséges vagy kritikus magatartás

Szemzár-gesztus
• öntudatlan: az egyén próbálkozása, hogy kirekessze a másik felet saját látómezejéből, mert megunta, közönyös lett iránta, vagy magasabb rendűnek tartja magát
• ha valaki fölöttünk állónak tartja magát, a szemlehunyáshoz a fej hátravetése járul (végigmérés)

A tekintet irányítása –  Időnként lényeges lehet, hogy kommunikáló partnerünk tekintetét, hogyan tudjuk irányítani, az általunk közölt információ maximális befogadása érdekében. Miként irányítsuk például az egyén tekintetét, amikor könyveket, térképeket, grafikonokat mutatunk be neki? A leghatásosabb módszer a következő:
• tegyünk egy tollat vagy mutatópálcát a bemutatandó információ forrásra, és ugyanakkor mondjuk el szóban is, hogy mit lát
• ezután emeljük fel a tollat, és tartsuk kettőnk szeme között
• szavaink közben a másik tenyerünk látható legyen
A megfigyelések szerint ily módon kommunikáló partnerünk maximálisan magába szívja közlésünket.

Testbeszéd –  Beszélgetés, udvarlás, munka vagy üzleti tárgyalás közben az emberek nem mindig azt mondják, amit gondolnak, vagy éreznek. Ha a szavakon kívül megfigyeljük azt is, hogy közben mit mond a beszélgető partnerünk teste, akkor nem fordulhat elő, hogy félreértünk valamit.
A testbeszéd megértésével olvashatunk embertársaink gondolataiban, mi több: titkaiban. Aki érti a testbeszédet, az nehezebben csapható be. Vannak emberek, akiknek jók a megérzéseik, ők könnyen értik a testbeszédet. Az intuitív alkatú emberek öntudatlanul is fogják a testbeszéd jeleit, azonban annak sem kell elkeseredni, aki nem rendelkezik ezzel az adottsággal. A testbeszéd jelei ugyanis megtanulhatók.
Testbeszéd az ágyban – Nem nagyon értelmezhető, ha tetszik a másik, és élvezed vele a szexet, nem fogsz figyelni a testbeszéd jeleire, hiszen a tudatosítás csak józan, racionális gondolkodás keretében működik. Ha szeretkezés közben a másik mozdulatait, gesztusait próbálod elemezni, azt jelenti, nem vagy az aktusban szívvel-lélekkel, ösztönösen! Ezek a nonverbális alapjelzések (egymásra mosolygás, elővillanó fogak, keresztbe vetett lábak, elfordulás) inkább egy tárgyalási szituációban árulkodnak a másik fél személyiségéről. Ha azonban a lényeges, alapkommunikációs jeleket megtanulod beépíteni mindennapi életedbe, boldogabban, magabiztosabban jársz az úton, és elégedettebb leszel önmagaddal.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?