Szexuális tévhitek

Valószínűleg mindenki rendelkezik egy-két, a szexualitással kapcsolatos, talán már dogmává szilárdult elképzeléssel. A hiedelmek viszont veszélyesek tudnak lenni, különösképp akkor, ha az ember nem tud különbséget tenni a hit és a valóság között. Az elmúlt hónapok olvasói hozzászólásai alapján összegyűjtöttük azokat a tévhiteket, amik a leggyakrabban fordultak elő a szexszel kapcsolatban, és megkértük a szexológust, hogy reagáljon a felmerülő kérdésekre.
A hideg zuhany csökkenti a vágyat
“Megyek és lehűtöm magam hideg vízzel” – szokták mondani a szexuálisan felajzott egyének, legyenek nők vagy férfiak. A szexuálpszichológus szerint viszont a kívánósság csökkentésére ez az egyik legrosszabb megoldás: “A hideg zuhany nem csökkenti a vágyat, sőt, a keringés felgyorsításával (ahogy a test beindul és hőt termel) fenntartja, ezáltal fokozza a szexuális késztetést. Természetesen ez nem közvetlen kapcsolat, hisz a hipotalamusz és a limbikus rendszer irányitja az ösztönöket.”
A terhesség alatti szex káros lehet a magzatra
Amit nem lehet elégszer elmondani a babát váró nőknek: “A terhesség nem betegség, hanem áldott állapot, így a szerelmeskedés nemcsak megengedett, hanem ajánlott is (hacsak nincs valami szervi oka a tiltásnak). A fokozott hormontermelés pedig sok nőnél éppenhogy növeli a libidót. Az aktus nem veszélyezteti a babát, őt védi a magzatvíz!” – mondja a szakember.
A férfiaknak jobban tetszenek a pornószínésznők, mint a partnerük
Attól, hogy párkapcsolatban élnek, a férfiak szeretik a pornófilmeket, és ha ezt az asszony nem tolerálja, akkor titokban nézik – de akkor is nézik. Aggodalomra viszont semmi ok: “Az igazi férfi hűséges, és igazán a kedvesével akar, szeret és tud legjobban, legkielégítőbben szexelni. Néha-néha vizuálisan megkóstol egy-egy bombázót, de ez “csak” a fantáziájának kell, és nem a boldog együttléthez” – magyarázta dr. Rusz Edit. Ráadásul, ha párkapcsolatról van szó, nagyon kevés férfi választana magának pornószínésznőt.
Az orgazmus mindig ejakulációval jár a férfiaknál
A férfiak orgazmusa többnyire ejakulációval jár, de előfordul, hogy ez a kettő nem egyszerre történik – amiből a férfinak egyébként nem származik semmi baja”- mondja a szexológus. A szakember szerint viszont az ejakuláció segít kioldani a feszültséget is, így a Nirvana akkor az igazi, ha a magömlés is megvan.
Egy homoszexuális kapcsolatban az egyik fél női, a másik férfiszerepet játszik
“Vajon melyikőjük a fiú és melyikőjük a lány az ágyban?” – fut át egy laikus agyán, amikor egy meleg párt pillant meg. Pedig a legtöbb homoszexuális kapcsolatban nem veszik figyelembe a nemi szerepeket – legyen szó házimunkáról vagy szexről. “A homoszexuális kapcsolatban mindkét fél játszhatja az aktív szerepet, még akkor is, ha egyikőjük külsőleg feminin. Tehát akkor működik harmonikusan a szexuális élet, ha mindkettejük lehet aktív fél”
Ha valaki félrelép, az nem szereti a partnerét
“A félrelépés és a hűség nem ellentétes irány” – véli a szakember. “Függ minden attól, ki a félrelépő: nő vagy férfi. Egy félrelépés nem megcsalás, ha nincs benne lelkiség, csak egy kaland. De a kötődéshez, az érzelemhez EGY félrelépés nem jelent nagy bakit.”
Az időseknek nincs orgazmusuk
Akár tetszik, akár nem, egyre többen élvezik az időskori szexet. “Az idős embereknek pedig ugyanúgy lehet orgazmusuk, mint a fiatalabbaknak. Ahogy a fiatal embereknél is vannak szexuális problémáik” – teszi hozzá a szexológus. “A harmonikus, sikeres szex eredménye nem korfüggő.”
A nők nem ejakulálnak
Korábbi bejegyzésünk, miszerint tanulható a női ejakuláció, nagy felháborodást keltett azon olvasóink között, akik még nem tapasztalták ezt a jelenséget. “Pedig a nők is ejakulálnak, csak nem úgy mint a férfiak” – jelentette ki dr. Rusz. “Van, akinél az ejakuláció hasonló a férfiakéhoz, de ez ritka. A nőknél fontosabb a libidó által beinduló nedvesedés, amely jó, ha fennmarad és működik az aktus befejezéséig.”
Egy nő meg tud erőszakolni egy férfit
Ha férfi partnerünk mondjuk a kolléganőjével folytatott viszonyát azzal magyarázná, hogy nem tehet róla, mert a nő megerőszakolta, jusson eszükbe a szakember véleménye: “A nő direkt módon – ha a férfi nem kattan rá, nem izgatja szexuálisan – nem tudja a férfit megerőszakolni.”
Ha partnerünk csendes az ágyban, nem élvezi a szexet
A férfiak többsége szereti, ha partnere visít, sikoltozik, nyögdécsel az ágyban. Ellenkező esetben sok pasi kételkedik abban, hogy partnere élvezi-e eléggé a szexet. Dr. Rusz szerint viszont ez is emberfüggő: “A hangos jelzés a szexuális együttlétben nincs szinkronban az egyének vágya, izgalmi állapota, illetve a kielégülés minősége között”.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?