Szexuális és erotikus viselkedésforma, a parafília

A legtöbb ember számára érthetetlen szexuális és erotikus viselkedésforma a parafília. Néhányat bűncselekményként tartanak számon, bizonyos formái azonban alkalmanként a normális szexualitás részét is képezhetik. A parafília olyan erotikus fantáziák, melyek felizgatják az egyént. Ezek a fantáziák általában tárgyakhoz kötődnek (cipő, alsónemű), és olykor fájdalmat okoznak a parafileknek vagy partnerüknek.
A parafiliák közé tartozik még a szexuális kapcsolat létesítése a partner beleegyezése nélkül. A fantáziák addig tekinthetők normálisnak, míg a partner beleegyezését adja az érintkezés alternatív kipróbálásához. Egy szerelmen és tiszteleten alapuló kapcsolat keretein belül az ilyen aktusok az előjáték részét képezhetik. Amikor azonban túlzásba viszik ezeket, akkor parafíliának minősülnek.
A parafília leggyakoribb megnyilvánulási formái a fetisizmus, a transzvesztitizmus, a pedofília, az exhibicionizmus, a voyeurizmus, a mazochizmus, és a szadizmus. A parafíiások többsége férfi, és előfordulhat, hogy a felsoroltak közül egyszerre több parafília is jellemző rájuk.
A fetisiszták általában egy tárgyat használnak szexuális izgalmuk felkeltésére. Előfordulhat, hogy sokkal élvezetesebb nekik egy tárggyal érintkezni, mint egy emberrel. A fetisisztak rajongásának targya lehet valamilyen ruhadarab, de akar valamilyen testrész is. Lehet, egy harisnya az izgató neki, vagy egy gumicsizma, de az is lehet, hogy egy formás láb.
A transzvesztiták szívesen öltözködnek női ruhába, vagy egy nő férfi ruhába. A transzvesztiták nem akarják megváltoztatni neműket, csupán meg szeretnék tapasztalni személyiségük női oldalát, fordított estben pedig, férfioldalát.
A pedofíliát a legtöbb országban büntetik, ugyanis kiskorúakkal folytatott szexuális kapcsolatot jelenti. A pedofilok általában intenzív szorongást élnek át, mert képzeletüket elárasztják a gyerekekkel kapcsolatos szexuális fantáziák. Egyes pedofilok csupán bizonyos korú gyermekekhez vonzódnak, míg mások felnőttek és gyerekek iránt egyaránt éreznek vágyat. A pedofilok között férfiak és nők is akadnak, sajnos elég nagy számban.
A voyeurizmus annyit jelent, mint kukkolás. A kukkolók olyan egyének, akiknek az okoz szexuális izgalmat, ha megfigyelhetnek valakit vetkőzés, vagy szeretkezés közben. A voyeuröket a leskelődés hozza lázba, nem a meztelenség, vagy a szex látványa. A legtöbb kukkoló általában férfi.
A mazohisták szexuális örömöt élnek át, ha fizikailag megbüntetik, vagy kihasználják őket. A szadizmus pontosan ennek az ellenkezője. A szadistának az okoz gyönyört, ha testi vagy lelki szenvedést okoz szexuális partnerének.
Az exhibicionisták a “mutogatós bácsik”, az hozza őket izgalomba, ha idegen emberek előtt mutogathatják nemi szerveiket. Az exhibicionisták általában nem keresnek szexuális kapcsolatot, ezért ritkán követnek elő nemi erőszakot. Forrás: Életforma.hu


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?