Szájrákot okozhat az orális szex

Az orális szex nagyobb arányban okoz torokrákot, mint a dohányzás – állítják az Ohio-i állami egyetem kutatói. A betegségért felelős humán papilloma vírus, mely védekezés nélkül folytatott szex közben terjed a partnerek között, legalább akkora veszélyt jelent orális szex közben, mint a hagyományos együttléteknél. A szexuálisan terjedő HPV a középkorú nőknél előforduló méhnyakrák hetven százalékáért felelős, de legalább ilyen veszélyes a szájüregbe kerülve is.
Nyugat-Európa több országában már automatikusan beoltják a 12-13 év közötti lányokat a HPV ellen az iskolákban, ez az oltás Magyarországon még szabadon választott, s bizony a háromszori újraoltásnak igen borsos ára van. Az orális szex közben terjedő vírus ellen azonban csak úgy lehet védekezni, ha a nemi érettség előtt álló fiúkat is beoltják.
– Kutatásaink szerint a human papilloma vírus ma már gyakrabban okoz torok-és szájüregi rákos elváltozást, mint a dohányzás – mondta a kutatást vezető Maura Gillison professzor. – Egyelőre nem bizonyítják laboratóriumi kísérletek, hogy az oltás a szájon át történő terjedést is megállítja, mindenesetre a hagyományos úton való fertőzés ellen 90 százalékos védelmet nyújt.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?