Livejasmin.com

Webpornó-álomgyár Budapesten! Magyar hátterű site a világ egyik leglátogatottabb pornóoldala – tudta meg a Figyelő. A Livejasmin.com az Egyesült Államok 40 leglátogatottabb portálja között szerepel, éves bevétele elérheti az 50 milliárd forintot. A látogatottsági adatokat mérő Alexa nevű site adatai szerint a Livejasmin.com nevű vetkőzős pornóoldal előkelő helyen áll az amerikai látogatottsági adatokat tekintve: jelenleg az első 40-ben szerepel. A Figyelő információi szerint a site-ot egy magyar hátterű vállalat üzemelteti.

A Livejasminon megtalálható információk szerint az oldal tulajdonosa a portugál Madeira szigetén bejegyzett Lalib LLD, mely mögött a hetilap információi szerint a Docler Holding – korábban Jasmin Média Group – áll. A nyilvános adatok alapján a Jasmin Media Group vezetője Gattyán György Zoltán, tulajdonostársa Bernáth Zoltán Norbert, a társaság 2007-ben 896 millió forint nyereséget ért el.
Az oldal fő profilja a webkamerás chatelés, ahol az ügyfelek hitelkártyájukról percenként 2 és 4 euró közötti díjért irányíthatják a vetkőző és egyéb szexuális játékokat űző „performereket”. A site olyannyira kinőtte magát az utóbbi években, hogy mára világszerte több mint 50 ezer hivatalos „performere” van, éves bevétele a Figyelő óvatos becslései szerint megközelítheti a 200 millió eurót, amely a jelenlegi euróárfolyamot figyelembe véve meghaladja az 50 milliárd forintot. (Forrás: Figyelő)