Közösülés, nemi érintkezés

A közösülés vagy nemi aktus (latinul: coitus (koitusz) – szó szerinti jelentése: „összejövés”) a párosodás (kopuláció) emberekre vonatkozó általános elnevezése; az, amikor a hímvessző behatol a hüvelybe. A közösülés fogalma alatt általában a nemi egyesüléssel kapcsolatos szexuális tevékenységek tágabb körét értik, míg a koitusz kifejezetten a nemi szervek egyesülését jelenti. A közösülés szó szeretetet, szerelmet kifejező szinonimája a szeretkezés.
A magyar büntetőjogban a közösülés kizárólag a férfi és nő közötti, kizárólag genitális aktusra vonatkozik; e terminológia szerint minden más szexuális aktus (például azonos neműek közötti, orális szex stb.) megnevezése: fajtalanság. E büntetőjogi kategórizálás a freudi meghatározásokból adódott.

Szinonimák a közösülésre
A magyar köznyelvben és szlengben számos különböző ige és kifejezés használatos a nemi aktus megjelölésére. Egy a gyűjtéshez fűződő kommentár: „A görögöknek a hajózással kapcsolatos dolgokra volt a legtöbb szavuk. A rómaiaknak a gyilkolásra. Minden népnek arra, amit a legtöbbet csinál.”

Semleges kifejezések: közösülni, lefeküdni egymással, együtt hálni (régi), együtt tölteni az éjszakát, gyereket csinálni, nemi életet élni, összefeküdni, szexelni, izélni, házaséletet élni
Szeretetet, szerelmet kifejező: szeretkezni, szerelmeskedni, megismerni egymást

Humoros: szobára menni, megszexuálni, baszélgetni, dugmálni, digi-dugizni, elmerülni a testi gyönyörök változatosságaiban, elmélyíteni a kapcsolatot, gyakorolni egy kis lepedőakrobatikát, hetyegni, kamatyolni, külön biológiaórát tartani, kufircolni, kupakolni, kurjantani, fűrészelni, bagzani (régi, állatok tevékenységét nevezik eredetileg így), (meg)lovagolni, lökni, (mélységesen) megismerni, megnézi mit tud a vásznon, megnyitni előtte a gyönyör kapuit, nemileg egyesülni, nemileg érintkezni, összegyűrni a lepedőt, papás-mamásat játszani, pásztorórát tartani, reszelni, teljes nemi közösségre lépni, (ki)témázgatni, testnedveket cserélni, vétkezni a 6. parancsolat ellen, etye-petyézni, rosszalkodni, hegeszteni, unga-bungázni, mozgalmi munkát végezni az alapszervében (főleg 1989 előtt használták, a KISZ-es zsargont kifigurázva).

Durva: baszni, cseszni, megfarkalni, dugni, fakkolni (az angol fuck szóból), fékni (középkori magyar, a német ficken-ből), gyakni (régi), kefélni, kettyinteni, kuffantani, kúrni, lezavarni egy numerát, toszni, bökni, szúrni, (meg)hágni.
Tárgyas igeként (férfi a nőt): aláverni neki, felhúzni, felpróbálni, levarrni, gerincre vágni.
A köznyelvben durvának számító kifejezések egyes nyelvjárásokban általánosan elfogadottak, semleges jelentésűek is lehetnek.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?