Ki a perverz Csörgits Kinga szerint

Könnyen perverznek bélyegezzük azokat az embereket, aki a mi vágyképletünktől eltérő úton jutnak el a csúcsra. Van, akinél az orális szex már kiveri a biztosítékot, ám van, akinek sokkal „messzebbre” kell mennie, hogy megélhesse a vágyat. Csörgits Kinga szexuálterapeuta elárulja, mi számít perverziónak, illetve mi nem.

A Wikipédia szerint a perverzió olyan viselkedésforma, amely eltér a normálistól. A 20. században főleg vallási értelemben számított az ember perverznek, tehát ha áttért egy olyan vallásra, amely nem számított elfogadottnak a korban. Ma főleg szexuális értelemben használjuk a kifejezést.

Minden elfogadható, amíg nem okoz kárt a másik félnek
„Mindenkinek van egy egyedi orgazmus-elérési útvonala, ami akár perverziónak is számíthat, és ez teljesen rendben van” – kezdi Csörgits Kinga, szexuálterapeuta. „Úgy kell elképzelni, mint egy skálát, ahol vannak sztenderdebb példák, meg extrémebb kilengések. A spektrum határai addig tartanak, ameddig még nem számít bűncselekménynek az adott vágy, amíg a másik embernek nem okoz testi-lelki kárt. Minden elfogadható és alapvetésként is kell értelmezni egy határig.”

Perverzió és szégyen gyakran együtt jár
A szakember szerint minden embernek lehetnek elakadásai a saját perverziója szintjén, amin érdemes dolgoznia. „Minél bonyolultabb valakinek a vágyképlete, annál nagyobb szégyent élhet át. Volt egyszer egy ügyfelem, akinek az volt a problémája, hogy nem tudta orálisan kielégíteni a párját, mert zsigeri undort érzett tőle. A köztudatban az orális szex alap dolognak számít, az ő szemszögéből azonban a legdurvább perverzió lett volna a szájába venni a párja nemi szervét. Van, hogy úgy érkezik meg valaki hozzám, hogy a mesefigurákra, avagy a fehér, koszos tornacipőkre izgul. Teljesen mindegy, ha szégyelli magát, akkor azt meg kell dolgozzuk. Ha az illető a szégyene ellenére is képes szakemberhez fordulni, ő egy hatalmas lépést már megtett a gyógyulása felé, hogy kiderítse, honnan ered a szégyen, miért alakulhatott ki ez a perverziója.”

„Beszélünk általánosságban a szexről, a pornókategóriákról, de arról nem, hogy egyénileg kinek hogy néz ki a szexualitása, és ez elakadásokhoz vezethet” – vélekedik a szakember. A dolgot pedig csak tetőzi, hogy számtalan olyan szexuálpszichológus praktizál, akik csak rontanak a helyzeten. „Sajnos, volt időszak, hogy heti szinten jöttek hozzám más szakemberektől, mert megszégyenítették őket a perverziójuk miatt. Úgy gondolom, a jó terapeuta csak akkor tud végigkísérni az úton, ha azt az utat ő maga is megjárta. Azt tapasztalom, hogy a mainstream szexuálpszichológusok sok jó tippet adhatnak, de egy perverzió mögött meghúzódó bonyolultabb lelki képlettel nem nagyon tudnak mit kezdeni.”

Pejoratív értelemben használjuk, mégis valahol mindenkinek van perverziója. És ez teljesen rendben van addig, amíg a másik félnek nem okozunk vele sérülést.

Csörgits Kinga Andrea

Született 1985. január 29. (37 éves) Budapesten. Állampolgársága magyar, foglalkozása szexológus. Iskolái Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola.
Csörgits Kinga Andrea író, jógaoktató, alternatív szexuálterapeuta, a Szexológiai Tudományos Társaság tagja, a Tudatos Intimitás Alapítvány kurátora.

Sokrétű tanulmányainak köszönhetően széleskörű ismeretekkel rendelkezik az alternatív gyógyászati technikák, a mentális egészségmegőrzés és a fizikai gyógyító terápiák területén. Tapasztalt jógaoktatóként jártas a keleti filozófiák, a spiritualitás világában is, amellett, hogy a humán fiziológiai jelenségek okozta energiaáramlások szerves részét képezik a terápiás profiljának. Magyarországon egyedülálló módon nyújt speciális segítő foglalkozásokat, amelyek során az egyén igényeinek megfelelően képes összehangolni a szellemi edukációt a gyakorlati érintésekkel, ezáltal szolgálva klienseinek fejlődését, gyógyulását. A Tudatos Intimitás Alapítvány egyszemélyes kurátora 2018. augusztus óta.

Tanulmányok
Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központ és Szexológiai Tudományos Társaság Egyesület közreműködésével; Posztgraduális Szexológus (tovább)képzés (végzés éve: 2017)
Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi kar; Vallástudomány Tanszék; Vallástörténész szakirány (MA)
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola BHF/ Jógamester tanszék; Vaisnava jógamester (BSC) (végzés éve: 2014)
Egyéb szakirányú továbbképzések
Foundational Coursework with Deborah Sundahl – Female ejaculation & the G-spot
Lélekhang – Filótás Mária
Gerincterápiás jógaoktatói továbbképzés- Bene Máté Zoltán
Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézet/ Légzésterapeuta – Dr. Komin Vladimir
Energiagyógyászat (tanári diploma) – Vagács Andrea

Szakterületek, érdekeltségek
– tudatos várandósság, vajúdás, szülés
– perinatális időszak, szülő – gyermek kapcsolat kicsit másképp
– gyermek vagy felnőttkori trauma, abúzus kezelése
– férfi – női kapcsolati dinamika ismerete, megfelelő viselkedés minták és kommunikáció elsajátítása
– saját határok kijelölése, önismeret, öntudat, áldozati vagy agresszor szerep felismerése, gyermekkorból hozott “programok” oldása, felelősségvállalás
– klasszikus férfi  női szerepekből eredő frusztráció kezelése, a vállalt szerepekkel történő azonosulás tudatosítása
– vágyak, fétisek, perverziók, deviáns viselkedési formák, az első gyermekkori szexuális élmények bevésődésének felvállalása és a gyógyulási szakasz részeként való elismerése
– tudatos intimitás, szexualitás energetika felépítése
– általános felvilágosítás és edukáció szexualitás és a spiritualitás terén

Eddigi művei
Női orgazmuszavarok feloldása alternatív technikákkal
Te kinek az életét éled? Egy orákulum emlékiratai
Vonzó Dominancia


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?