Fanszőrzet, szeméremszőrzet, mi az idei trend?

Szeméremszőrzete mindenkinek van, de igazából nem mindenki tudja, hogy mit kezdjen vele. Csak óvatosan az intim csupaszsággal! Növeli a fertőzésveszélyt a nemi szervek szőrtelenítése. A fanszőrzet borotválása vagy gyantázása megnövelheti a különféle bőrfertőzések kockázatát. A szőrtelenítésből adódó bőrirritáció összefüggésbe hozható például a molluscum contagiosum nevű, szexuális úton terjedő betegség elterjedésével. “A nemi szőrzet eltávolítása az elmúlt évtizedben vált meghatározó divatjelenséggé.

Rengeteg opció közül választhatsz. Leborotválhatod, formázhatod, vagy egyszerűen csak úgy hagyhatod természetesen. Igen ám, de vajon melyiket válaszd? És miért? Biztos felmerül benned a kérdés, nos most erre a kérdésedre próbálunk meg válaszolni.

Megkérdeztük a fiatalokat, hogy ők mit is gondolnak. Az eredmény kissé meglepő volt. Az egész tini korosztályt erős megosztás jellemzi. Van, aki a teljesen sima dolgokra esküszik, van, aki fazonírozza, van, aki növeszti, van, aki egyszerűen csak „szinten tartja” és van, aki teljesen a természetre bízza a dolgot.

Divat kérdés?
Vannak, akik szerint eltávolítani a fanszőrzetet egészséges dolog, hiszen sokkal tisztább és higiénikusabb ezáltal ott lent. De valójában a fanszőrnek szerepe van a higiéniában, ugyanis a szőrzet tartja távol a baktériumokat a nemi szerveid elől.

Talán úgy tűnhet, hogy a fanszőrzetet eltávolítani normális, ugyanis talán higiénikusabbak és kívánatosabbak leszünk, de sajnos sokkal sebezhetőbbek is. Könnyebben kaphatunk el fertőzéseket és egyéb betegségeket szőr nélkül.

Nem beszélve arról, hogy a szőr egy idő után elkezd visszanőni. Nos, ez a fázisa a növekedésnek igazán kellemetlen érzés. Ugyanis viszket és szúr, ráadásul számolhatsz szőrbenövéssel is. Szóval van hátránya a borotválásnak is, ezeket tartsd szem előtt, ha a csupaszság mellett döntesz.

Egy megkérdezett szerint, a fiúknál oké, míg a lányoknál elfogadhatatlan a fanszőrzet. Vajon honnan kapjuk ezt a kettősséget? Miért gondolják úgy a fiatalok, hogy a lányoknak egyáltalán nem lehet nemi szőrzetük? Talán a filmek, a médiából, internetről sugárzó ideálok alakították ki ezt a nézetet?

A válasz igen. Egy felmérés szerint, melyet a 12-17 évesek körében végeztek kiderült, hogy éppen ezeknek a neten terjengő képeknek, cikkeknek köszönhető, hogy a fiatalok elutasítják a fanszőrzetet.

Nos, a te választásod, hogy mit teszel a szőrrel ott lent. Igazából a lényeg, hogy te kényelmesen érezd magad, és ha szexuális életet élsz, nem árt, ha ezt megbeszélitek. Talán először kicsit kínos lehet, de mindkettőtöknek kényelmesebb lesz később, ha egymás vágyait tudjátok.

Mi az általános tendencia?
Miért fontos az, hogy milyenre vágod? Az intim szőrzettel történő bánásmódról, számos felmérés készült az elmúlt években. Ezek alapján pedig kiderült, hogy a nők, mindössze 70%-a gondozza bármilyen formában is azt.

Ami viszont ennél is monumentálisabb érdekesség lehet, hogy a hölgyek 50%-a helyezi előtérbe a teljes mértékű csupaszítást, míg másik felük inkább igazítani szeret rajta.

De mi a helyzet a férfiakkal?

Ez esetben, már jelentősen romlik a statisztika. A pasik körében tehát kevesebb a rendezett intim szőrzet, ráadásul elképesztően kevés a precíz, divatos mintázat – annak ellenére, hogy a nők módfelett kedvelnék.

Persze, mindez betudható annak, hogy ez a művelet nagyfokú kreativitást, finom és szelíd mozdulatokat, valamint rengeteg türelmet venne igénybe. Lássuk be, minderre kevés embernek van ideje, vagy éppen energiája.

Mindezek ellenére, miért is lenne nélkülözhetetlen?
Az intim szőrzet ápolása elengedhetetlen része a megfelelő, esztétikai kisugárzás felépítésének. Ráadásul, az általános higiéniai teendők egyik sarkalatos pontja is egyben. A nők túlnyomó része azt nyilatkozta, hogy ki nem állhatják a férfiak nemi szerve körüli extrém szőrzetet.

Legtöbbjük, a teljesen csupaszra borotvált fanszőrzetet preferálja.

Tehát, ha igazán szexinek és igényesnek akarsz látszani az ágyban, muszáj lesz vele kezdened valamit. Legalábbis a véleménykutatások eredményei ezt bizonyítják.

A srácok szerint, ezek a legszexibb női intim szőrzetek

A bikini: az egyszerű, bikinire hasonlító mintázat a legkényelmesebb viseletek közé tartozik. Az egészben a pláne pedig az, hogy a pasik szerint is egy elképesztően bájos forma.

A szív: az egyik legnehezebben kivitelezhető dizájn, amikor különböző alakzatokat próbálnak megformálni a hölgyek. Bár, léteznek egyszerűbb megoldások, mint például a gyémánt, mégis ez lehet a legtökéletesebb arra a célra, hogy meglepd vele párodat.

Brazília: a bikini tovább fejlesztett változata, ahol az adott formát tovább szűkítjük, mígnem egy viszonylag vékony csík marad hátra (ám, még mindig nem annyira vékony, mint a Playboy esetében). Ezek bizonyulnak a legjobb választásnak azok számára, akik bár szimpatizálnak a teljes szőrtelenítéssel, mégis szívesen hagynának egy pici, vadító felületet magukon.

Hollywood: a létező leghosszadalmasabb program. Ugyanis ez testesíti meg a intim terület teljes szőrtelenítését. Cserébe, garantáltan nem nyúlhatsz vele mellé. A fiúk egyöntetűen imádják.

Ezek a fanszőrzetek szimpatikusak a férfiakon – a nők szerint
A hagyományos, teljesen leborotvált verzión túl, akad még pár említésre méltó variáns, a férfiak esetében is.

Ilyen például,
– A billiárd golyók: ez esetben, csupán a herezacskó és közvetlen környéke van teljes mértékig szőrtelenítve. A többi rész legfeljebb igazítva lehet.
– A boyzilian: a nők harmadik legnagyobb kedvence, amikor pusztán extrém rövidre van vágva az intim szőrzet teljes egésze. Sokan, ezt esztétikusabbnak tartják az helyett, mint ha teljesen kopasszá válna a pénisz és annak környéke, a szőrszálak hiányából fakadóan.

Érdekeség: az intimszőrzetet is érinti az öregedés?

Természetesen, ahogy a fejünkön lévő haj, úgy az intimszőrzet is elvékonyodik, majd őszülni kezd az idő előrehaladtával, az öregedési folyamatok részeként. Az idősebb korosztály körében tehát nem ritka még a teljes mértékű intimszőrzet vesztés sem – melyre a világvezető JCEM folyóirat vizsgálatai mutattak rá. Azonban a tanulmányok alapján, az intimszőrzetet sokkal később érinti ez a folyamat, mint hajunkat.

A vírus hatására világ szerte kerültek bezárásra a népszerű intimkozmetikák és gyanta szalonok. Ezért sok nő kényszerült arra, hogy nőni hagyja intim szőrzetét a szalonok bezárása következtében. Ennek okán egyre inkább azt rebesgetik, hogy a természetes testszőrzet hamarosan új normává válik. Ugyanis rengetegen vélik úgy, hogy a kialakult helyzet biztosan megváltoztatja majd a nők kapcsolatát a testükkel.

Mindez egyáltalán nem lenne meglepő, ha bekövetkezne – a 2023-as divatirányzat ellenére.

Ázsia egyes részein – de leginkább Dél-Koreában például – a dús szeméremszőrzetet már hosszú idők óta a termékenység és a szexuális egészség jelének tekintik. Ezért napjainkban egyre divatosabbá válik a térségben az úgynevezett szeméremszőr-beültetési műtétet, amelynek célja hogy extra szőrzetet varázsoljon a szemérem területére.

Egyet biztosan leszögezhetünk: ha ekképp alakulna a jövő, az egészen elképesztő felszabadultságot hozhatna el mindazok számára, akik életük során több ezer órát töltenek el azzal, hogy megpróbálják trendi formára igazítani intim szőrzetüket.

Az “jövő divatjának” igazi nyertesi pedig a nők lennének. Ugyanis egy tanulmány rámutatott, hogy a nők átlagosan közel negyvenöt perccel töltenek több időt a napi rendszerességű ápolással. Ráadásul a nőknek forgalmazott speciális borotvák is drágábbak, mint a férfiaké.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?