Az orgazmus előtt kéjérzés

Miért vannak potenciazavarok? Milyen szexzavarok fordulnak elő gyakran? Hogyan kezelhetők?
Ugyan kinek van szüksége arra, hogy még az örömszerzés is kínlódás legyen? Mire jók, mért vannak, miről szólnak a szexuális működészavarok? Egyáltalán mit tartunk annak? Nézzük át egyszerűen, hogy megérthessük a mumusokat is!
A szex is a szervezet képességeinek egyike (valójában sok képességének együttese, amik más működéseinkhez is tartoznak egyúttal). Nem elhanyagolható, mindig jelen lévő, akár a légzés, de a hiányosságai nem okoznak olyan rövid távon életveszélyt, mint a légzés hiányosságai.
A szexre való képesség a szexuális működésekben áll össze, amihez a szerveink munkája és a finomabb agyi hangolások is szükségesek. A szexhez kapcsolt működéseink jól ismert három lépése: vágy, izgalom, orgazmus. Ezekre szükség is van, egyik a másik nélkül előbb-utóbb bajba kerül, mint azt néhány példán látni fogjuk.
Vágy – Az első lépés a vágy, amit érzékszerveinkkel megkapott ingerek után azonnal vagy később érzünk, akár már csak emlékezetből. Létrehozó szervei az érzékszervek és az idegrendszer. A vágyhoz szorosan kapcsolódik az emlékezet és ennek továbbvitele a fantázia is kell hozzá, tehát gyorsan feldolgozzuk a kezdetleges ingereket egy színes világgá.
Az érzékszerveink aktív működésére még ilyenkor is szükségünk van, mert az agy az érzékszervekkel folyamatosan együttműködve éri el az izgalmi állapotot. Például nem csupán emlékezünk egy érintésre, hanem a bőrünk reakciója is olyan, hogy az érintés megvalósul az agyon keresztül, külső érintés nélkül.
Fordítva is működik ez, ezért erősebben stimulálható az emlékezésen keresztüli izgalom például aktuálisan keltett szag, hang, fény és más ingerekkel együtt. Videókkal pedig még erősebb hatás érhető el, mert a fény és hangingereken kívül sok a feldolgozott információ is, mivel nem csupán hangulatlámpát használunk fényeffektnek, hanem alakokat és mozgásokat látunk, ami a szexről szól. Ha ezt nem gyakorlod rendszeresen a magad örömére, akkor egyre több és erősebb, egyre konkrétabban a szexről szóló ingerre van szükséged, hogy lázba jöjj. Túl érzéketlen és erőtlen leszel és ez nem jó tendencia. A vágy is potenciagyűjtő, nélküle nem lesz extra erőd a szexhez.
Mi az egészséges a vágyat illetően? Akkor vagy egészséges, ha kis ingerre is könnyen izgalomba kerülsz, amikor csak akarod és gyakran eszedbe jut akarni. Ennek érdekében arra kell treníroznod magadat, hogy érzékenyebb legyél és a szexuális izgalom mindig ott bujkáljon benned, hogy állandó készenlétben legyél. E nélkül semleges nemű, nőiesség vagy férfiasság mentes leszel, esetleg mínuszba csúszhatsz, amit nehéz ledolgozni. Aki mínuszban van, az már nehezen emlékszik vissza a vágyakra és arra, hogy az mitől jöhetett létre benne, mert ugyanarra, amire régen, ma már nem tud vágyni.
Ha ez az első lépés, a vágy szenved zavart, akkor utána minden lépés késik, pontatlan és erőlködő lesz vagy létre sem jön.
Izgalom – A második lépés az izgalom, ami a vágy hatására jön létre. Az izgalom sok ponton indul el, sokféle, gyorsuló testi működés kíséri. A vágy pedig tovább nő az izgalommal együtt.
Ha a vágy erotikus, akkor az izgalom is az lesz. Ha a vágy nem erotikus, akkor más izgalmi állapotok jönnek létre. Érdekes, hogy a másféle izgalom könnyen átlendülhet szexizgalommá. Ezt sokan vizsgálták a művészetekben is, mert ennek megfigyelése régóta felvet kérdéseket. Fordítva is igaz, aki gyakran él egészséges szexuális izgalomban, az más helyzetekben is energikusan és élvezetesen él.
Az izgalom csak akkor halad felfelé, ha újabb vágyak emelik. Ez egy finom összjáték a szervezeten belül, és a felek között. Erős közös világ épül fel, amiben nagyon erős a vonzás, ezért sokat adnak-kapnak. Ez táplálja azt a potenciált is, amit az erős szexmunka kíván tőlük.
Ha ebben nem edzed magadat és az alkalmak túl ritkák neked, akkor ez nehezen fog összeállni és gyakori lesz közben a visszaesés és jönnek a trükközések és másra gondolások és a nem tudok koncentrálni féleségek. A potenciálnak és a potenciál tárolókapacitásának is nőnie kell, amit hónapok alatt építhetsz fel, ha most problémád van vele. Ezt nem a partner oldja meg, hanem csak tőled függ, nem érdemes a megfelelőbb csodapartnerre várni. A saját képességeidet meg tudod edzeni, meg kell érte dolgoznod. Úgy is mondhatjuk, hogy önállónak kell lenni a saját jólét megszerzésében, vagyis a karbantartásod a te dolgod.
Amikor az izgalom zavart szenved, akkor a vágy sem emelhető és az orgazmus is kétséges, mert a lendület elvész. Így a tetőpont elérése, ha sikerül is, sokkal alacsonyabban vagy hamarabb következik be, igazi nagyfeszültség nélkül. Az ilyen lezajlás a korlátozottság miatt mindig nagyon hasonló, nincsen változatosság. Így a nehézségek mellett még a kellemes meglepetések is elmaradnak.
Egészséges izgalom esetén a kéjérzés jóval az orgazmus előtt meglátogat és végigkísér a végéig. Az időtartam pedig széles spektrumban képes mozogni a kívánságtól és a helyzettől függően.
Örök probléma – A szexuális felvilágosítás hiányosságai miatt sokan szenvednek attól, hogy a szexről nincsen átfogó képük és nem tudják a párkapcsolatokat alakítani és a változásait megérteni. Igazságtalanságokról beszélnek, hibást vagy bűnöst keresnek, holott a kapcsolatoknak megvannak a saját törvényszerűségeik, amiket ismerni kellene, mert akkor érthetővé és használhatóvá válnának ezek a törvényszerűségek minden ember számára.
A zavarok nőknél és a férfiaknál is a tapasztalatlanságra és a szexuális edzetlenségre vezethetők vissza a leggyakrabban és még ma sem elhanyagolható a téves, előítélet dús gondolkodás. A szexuális működészavar ráadásul nem korhoz kötött! Minden életkorban gyakori és rontja az életminőséget.
A felvilágosítás hiányosságai minden korban törvényszerűek voltak és azok is lesznek: új kor, újabb lemaradás a szükségeshez képest. A tabuzás és a tehetetlenség a szexben is a korszakok hibáinak átadásán alapszik, mert ezeket nem sikerült a határidőre kijavítani. A határidő az új nemzedék felkészítésének kezdete, ezért a következő nemzedék örökli a kijavítatlan hibákat és a tudást is. Sajnos az előítéletek nagyobb arányban adódnak át, mint a helyes tudás, mert előbbit a félelem miatt elsietve sulykolják, utóbbit pedig a téma jellege miatt halogatják átadni.
A nők szexzavarai – A fenti problémák után a nem kívánt következmények a nőknél: az erotikus izgalmak elmaradása, az orgazmus zavarok, a szexhez kapcsolódó fájdalmak, a meddőség, a rosszul alakuló szex miatti stressz, a párkapcsolati problémák, a magány, a gyakori nőgyógyászati zavarok és a visszatérő fertőzések, a terhességgel és a szüléssel összefüggő szexuális működészavarok, a műtét utáni állapotok, a hormonális zavarok, a korai elöregedés, stb.
A férfiak szexzavarai – A férfiak működési zavarai közismertebbek, mert látványosabbak, viszont lényegében a nőkéhez hasonlóak: a potenciazavarok, mint a korai magömlés és a merevedési zavar, melyek meghiúsíthatják a szex cselekményeit és lerombolják a férfiasságot. A rettegett férfimeddőség, a stressz, a párkapcsolati nehézségek, az ismerkedési-hódítási problémák, a gyakori uroszexológiai működészavarok és fertőzések, a családi élettel is összefüggő szexuális hanyatlás, a ritka szex miatti gyengülés, a műtét utáni állapotok, a hormonzavarok, a korai leépülés és a romló egészségügyi állapot. Ok nélküli szexzavar itt sincs! Forrás: Nana.hu


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

EnglishHungarian