Az orális szex közbeni veszélyek

A nemi fertőzésekkel kapcsolatban sokszor csak a klasszikus védekezésig terjed a figyelmünk. Pedig az orális szex során is vállalhatsz olyan kockázatot, amivel utána orvost és patikust kell felkeresned. Összegyűjtöttük, mire figyelj oda különösen.Közismert, hogy az orális szextől nem lehet teherbe esni, de közel sem tartozik a 100 százalékosan biztonságos szexuális kontaktusteremtések közé. Másodpercek alatt egy rakás nanométer nagyságú kórokozót gyűjthetsz be, mindenféle vírusokat, baktériumokat és gombákat, amelyek akár egy életre szóló betegséget is okozhatnak.
A fertőzés veszélyét tovább növeli, ha valaki nem figyel a szájápolásra. A szájon belüli sebek (ínybetegség, seb, gyulladás, gombás megbetegedések) a vírus szaporodását segítik, de a hímvessző különféle sérülései is növelik a kockázatot.
Nézzük, milyen vírusok támadhatnak:
– Herpesz vírus – A herpes simplex vírusnak mind a szájon, mind a nemi szerveken lévő fertőzése elkapható orális szex során is. Attól, hogy valaki tünetmentes, még lehet mindkét vírus hordozója, vérvizsgálattal azonban a vírus kimutatható.
– HPV – Az orvostudomány a humán papilloma vírusnak több mint száz típusát különbözteti meg. Ezek egy része a bőrt, másik a nyálkahártyát támadják meg, utóbbiak közül mintegy hatvan típus felelős a száj (garat, gége, nyelőcső), a méhnyak, a hímvessző vagy a végbél megbetegedéséért.
– Hepatitis –Erről megoszlanak a szakvélemények, az viszont elég valószínű, hogy a Hepatitis A szájon át is elkapható, méghozzá az anális területek izgatásával. A Hepatitis B vírus – bár a spermában, a nyálban és a székletben is megtalálható – nem bizonyított, hogy szájon át is átadható lenne.
– HIV – Bár a fertőzés veszélye szájon keresztül nagyon kicsi, annak valószínűségét kizárni nem lehet. A vírus nemcsak a vérben, a nyálban, de a hüvelyváladékban és a spermában is megtalálható.
A baktériumok közül ezek a leggyakoribbak:
– Szifilisz – A klasszikus nemi betegséget nemcsak közösüléssel, de orális úton is könnyű elkapni. A fertőzés átadásához szoros testi érintkezés szükséges, a fertőzött váladék (ondó, hüvelyváladék, nyál) közvetlenül átjut a partner szervezetébe. Sajnos könnyen terjed, mivel gyakran tünetmentes.
– Tripper (gonorrhoea, kankó) – A bakteriális megbetegedés már a nyálkahártyák érintésével is fertőz, legtöbbször anális vagy vaginális úton terjed, de szájon át is elkapható. A tünetek mindig ott jelentkeznek, amelyik területtel a baktérium találkozik. Ha a trippert nem kezelik, a vérárammal szétterjed, és komoly szövődményeket okozhat.
– Chlamydia trachomatis – A szexuális úton is terjedő fertőzések leggyakoribb okozója a vírusszerűen viselkedő baktérium, ami a sejtekben szaporodik. Nőknél folyással, vizelési panaszokkal, medencegyulladással, férfiaknál pedig herefájdalommal és húgycsőgyulladással jár, de gyakran tünetmentes. Vaginális, anális és orális szex útján egyaránt elkapható.
Gombás megbetegedések anális és orális úton is fertőznek, melyeket – ha időben észlelnek – meg lehet gyógyítani. Például a Candida albicans a bőr és a nyálkahártya sérülésein szokott megtelepedni, és gyakran a száj, a vagina, a makk és a fityma gyulladásos fertőzését okozza. Férgekkel szemben szintén nem védett az orális szexet folytató személy, ami legtöbbször a felelőtlen anális érintkezés számlájára írható.
Ezek után teljes joggal kérdezheted, hogy akkor mi az, amivel kivédheted ezeket? Elsősorban a monogámia hatásos, a gyakori partnerek váltogatásának az elkerülése. Ami még ettől is eredményesebb – bár kicsit macerásabb a használata orális szex közben – az az óvszer, és olyan speciális latex lap, az ún. dental dam, amelyet kimondottan a női nemi szervek lefedésére terveztek. Ezt erotikus boltokban árulják, de a fogorvosok által használt ún. kofferdam is alkalmazható erre a célra. Forrás: Hotdog.hu


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

EnglishHungarian