A pénz tönkreteszi a szerelmet, akár sok, akár kevés!

Ha nem a szex ront el egy kapcsolatot, akkor biztosan a pénz. Aprócska vigasz lehet a szegényeknek, hogy ez független attól, mennyi van belőle: a lóvé mindig vitához vezet. Cikkünkben megpróbálunk rámutatni, melyek azok a trükkök, melyekkel megóvhatjuk szerelmünket.

Ha hazaállítunk egy méregdrága cipővel, a férjünk/párunk egészen biztosan frászt kap, hogy az megint mennyibe került, és különben is minek kellett, amikor van már három pár fekete cipőnk. Persze ő sem tökéletes, három nap múlva egészen biztosan szerez magának valami vadonatúj kütyüt, aminek mi nem látjuk semmi értelmét.
Ez egészen addig vicces, amíg humorral tudjuk kezelni, de súlyosabb esetekben a válás oka is lehet. Pedig van megoldás még akkor is, ha a két fél látszólag teljesen máshogy vélekedik a pénzről. A lényeg, hogy nyíltan beszéljünk erről a kérdésről is, és a másik ismerje és elfogadja igényeinket, vágyainkat.

Rendszeresen beszéljünk a pénzről! Soha nem késő elkezdeni, még akkor sem, ha már harminc éve házasságban élünk (bár akkor minden bizonnyal jól csinálunk valamit). Fontos, hogy amikor a pénzről beszélünk, mindketten nyugodtak, türelmesek legyünk. Le kell ülni, kutyafuttában nem lehet ilyn dolgokat elintézni. El kell mondanunk, hogyan vélekedünk mi a pénzről, hogy kezeltük azt gyerekként, mennyi zsebpénzt kaptunk, spóroltunk-e, mire költünk sokat. Vegyük számba a hiteleinket is, de azt is, amit a bankban tartunk biztonság esetére.
Soha ne tegyük az összes pénzünket a közös számlára. Ez azért fontos, hogy mindenkinek meglegyen az az érzése, hogy ő egy független, önálló személyiség. A nők különösen hajlamosak elveszteni önmagukat egy kapcsolatban, olyan, mintha összeolvadnának partnerükkel. Ez csak ideig-óráig működik, de ha valamennyit megtartanak szuverenitásukból, kisebb az esély rá, hogy baj lesz.

Legyen egy rendszerünk a közös költségek kifizetésére. Mindkét fél írja fel, mit gondol, mik tartoznak a közös költségek kategóriájába. Ezek lehetnek lakással kapcsolatos kiadások, vásárlás, megtakarítás. Ezek után össze lehet olvasztani a listákat, de csak olyan költségeket vállaljunk be, amiket megengedhetünk magunknak. A többi maradjon külön költség.

Ne féljünk szakértő segítségét kérni. Ez lehet egy pénzügyi tanácsadó, de ha már gondokat okoz a pénz a kapcsolatban, akkor egy terapeuta is. Ha nem tudunk aludni a pénz miatt, akkor már érdemes elgondolkodni.
Gondolkodjunk el a házassági szerződésen. A párok nemigen szeretnek ilyen szerződést kötni, ezért mindenkinek magának kell eldöntenie, ragaszkodik-e hozzá, vagy sem. Ha nagyobb biztonságban érezzük magunkat így, akkor mindenképpen készíttessük el a nagy igen előtt.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?