A csikló a női orgazmus legfőbb forrása

Érdekes tények a női csiklóról, amit korábban nem tudtál Mi a legjobb módja annak, hogy kielégítsen egy nőt? Ezt a kérdést sok ember évszázadok óta megkérdezte, így a válasz keresésekor elkezdtek fordulni a női test felé. És találtak egy olyan szervet, amelyet kizárólag örömre hoztak létre. Gondolkozott már azon, hogy mit is tud valójában a csiklójáról? Néhány tény a csiklóról kevéssé ismert, így sokan meglepődhetnek, hogy milyen keveset tudnak.

Valójában mérete összehasonlítható a nyugalmi pénisszel, és ez egy meglehetősen összetett szerkezet, amely méretében és érzékenységében nőről nőre változik. Maga a görög nyelv arra próbál utalni, hogy tudva és megértve feloldhatjuk a női szexualitás kameráját – a “csikló” szó görögül “kulcsot” jelent. Azt is jelenti, hogy “retesz” vagy “horog”, és igeként – “csiklandozza”. A nyelvészek úgy vélik, hogy a szó az ókori görög kleitorisból származik, ami “kis csúcsot” jelent. 1958 óta az amerikaiak a clitty rövidítést használják a csiklóra.

A legfontosabb tények a női csiklóról

A csikló a prenatális időszakban alakul ki az embrió fallikus növekedéséből. Először nem differenciálódik, és nem ismert, hogy péniszré vagy csiklóvá fejlődik-e. Ezt csak a reproduktív rendszer fejlődése során határozzák meg, az androgének – főleg a férfi hormonok – hatásától függően. Tesztoszteron jelenlétében pénisz képződik, és ennek hiányában – csikló.

A csikló ugyanazokból a szövetekből áll, mint a fej és a pénisz, ezért egy ilyen közös embrionális fejlődés miatt ezek a két szerv (férfi és nő) homológ, vagy ugyanazon szerkezet különböző változatai. A csikló látható része (a latin csiklóból) a labia minora alatt, a húgycsőnyílás felett helyezkedik el. Mérete változhat, de általában a borsó méretéhez hasonlítják . A csikló csúcsa a fej, amely egy körülbelül 2 cm hosszú rúd, amely a csúcson végződik. A csiklót puha fityma borítja, amely védőfunkciót lát el. Néhány embernél a csikló kilóg a fityma alól, másokban teljesen alatta van.

A csikló nemcsak különböző formájú, hanem méretű is. Ez azonban nem túl fontos. Sokkal fontosabb a távolság a hüvely bejáratától. Ez befolyásolja az örömérzetet a hüvelyi közösülés során. Ezért néhányunknak további stimulációra van szüksége a nemi közösülés során. A csikló egész életében növekszik, ellentétben a péniszrel, amely a férfiaknál körülbelül 25 éves maximális méretet ér el. Egy érett nőnél a csikló 2,5-szer nagyobb lehet, mint serdülőkorban.

A legtöbb nő nem képes elérni az orgazmust, amikor egy férfi behatol. A statisztikák szerint a nők mintegy 70% -a orgazmust tapasztal a csikló kézi stimulálásával. A csikló az egyetlen szerv, amelyet kizárólag azért hoztak létre, hogy a nőknek örömet és élvezetet nyújtson. A tudósok még mindig nem találtak más funkciót hozzá. Ezért hiba van azt gondolni, hogy ez szükséges a reprodukcióhoz. A csiklónak 8,000 idegvégződése van, ami azt jelenti, hogy egyetlen más emberi szerv sem olyan érzékeny, mint a csikló. Tájékoztatásul a pénisz csúcsán csak 4,000 ilyen végződés van, ami körülbelül kétszer kevesebb. Ez annak is köszönhető, hogy az átlagos női csiklói orgazmus hosszabb ideig tart, mint a leghosszabb férfi orgazmus. Ahogy a pénisz felegyenesedik, a csikló megkeményedik, amikor egy nőt felkeltenek. A csiklónak merevedési mirigyei is vannak, amelyek a szexuális izgalom során vérrel töltődnek. Néha a hormonok vagy a genetika miatt néhány embernél csikló alakul ki, ami a csikló hipertrófiája.

Ebben az esetben a csikló külső részeinek szerkezetében fellépő rendellenességgel van dolgunk, ami némileg hasonlít a péniszhez. Ennek az állapotnak különböző kezelései vannak. A legnépszerűbb módszer a klitoplasztika, amely egyszerű szavakkal – sebészeti beavatkozás. A csikló túlszaporodása gyakran hormonális rendellenességekkel jár, így nemcsak a nőgyógyászati, hanem az endokrinológiai diagnosztika is fontos szerepet játszik. A probléma sokkal szélesebb, és a szerv egyszerű kivágása nem elég. Azt hittük, megértettük, mi a csikló. De ez a látszólag kis szerv a közelmúltig rejtély maradt a tudósok, és így az egész emberiség számára. Kétségtelen , hogy a csikló rendkívül érdekes szerv, amely még mindig sok titkot rejt el sokunktól. A legfontosabb dolog az, hogy mindannyiunknak megvan a saját csiklója – többé-kevésbé, többé-kevésbé nyitott, különböző mértékben érzékeny. Érdemes azonban megjegyezni, hogy mindegyik teljesen normális. A csikló nem lehet komplexek forrása, hanem tiszta öröm. Nehéz elképzelni egy másik testrészt, amely annyi titkot tartalmaz. Ez azonban csak néhány a sok érdekes és meglepő tény közül nőiességünkről. Tehát nem kellene jobban megismernünk egymást?

Őfelsége a csikló: minden, amit tudnod kell a női orgazmus forrásáról

Hogyan van elrendezve a szerv, mire van szükség, és van-e csiklói orgazmus. Nagyon hosszú ideig a csiklót érdemtelenül megfosztották a kutatók figyelmétől. A szerv első MRI-jének eredményeit csak 2005-ben tették közzé. A csikló elrendezésével és működésével kapcsolatos tudatlanság mítoszok és tévhitek tengerét eredményezte. Egyszer és mindenkorra kitaláljuk, hogy néz ki ez a szerv, milyen szerepet játszik a női testben, és hogyan lehet stimulálni a csiklót, hogy örömet szerezzen.

Miért van szükségük a nőknek csiklóra?
Bármennyire is kínosan hangzik, a tudósok még mindig nem tudják. Az a tény, hogy evolúciós szempontból a csikló teljesen haszontalan: nem szükséges a szaporodáshoz, és nem kapcsolódik a vizelethez. A csikló egyetlen jelenleg ismert funkciója a női élvezet, beleértve az orgazmust is.

A kutatók nem veszítik el a reményt, hogy pragmatikusabb magyarázatot találjanak a szerv létezésére. De a tanulmány nem olyan hosszú. A csikló első teljes körű vizsgálatát mágneses rezonancia képalkotással csak 1998-ban Helen O’Connell ausztrál urológus végezte. Ugyanakkor a férfi nemi szervek MRI-jét már az 1970-es években végezték, ahogy Nina Brockmann és Ellen Stocken Dahl orvostanhallgatók írják a Viva la Vagina könyvben. Csak 2005-ben az Amerikai Urológiai Szövetség közzétette O’Connell jelentését a csikló szerkezetéről, és első 3D-s modellje csak négy évvel később jelent meg.

Hogyan működik a csikló
Amit gyakran csiklónak neveznek, az a feje, és valójában csak a jéghegy csúcsa. A fej látható része körülbelül 2,4–4,4 mm és 3,7–6,5 mm között lehet, de a legtöbbet bőr burkolata borítja.

A csikló szerkezete
A csikló feje áthalad a frenulumba, amely két lábra változik.

A csikló nagyobb része el van rejtve a szemünk elől. Ha megnézzük az anatómiai tankönyvek képeit, láthatjuk, hogy valójában a csikló úgy néz ki, mint egy fordított Y betű. A fej áthalad a frenulumba. Ő viszont két lábra változik, amelyek mindkét oldalon körülveszik a hüvelyt. Mindegyikben vannak üreges testek, amelyek izgatottak. Az üreges testek a fibromuszkuláris szövetek egyfajta “hengerei”, amelyek között vannak olyan üregek, amelyek vérrel tölthetők. Emiatt a szenvedély pillanatában a csikló és a szájszárazság feje pirosra vált és mérete növekszik. A lábak között még két üreges test van elrejtve a labia minora bőre alatt. Ezek izzók, körülveszik a hüvely és a húgycső bejáratát, és izgatottan is tele vannak vérrel.

Emiatt a csikló majdnem megduplázódik – valódi erekciót kapunk. By the way, éjszakai erekció nem csak a férfiaknál. Egy tanulmány megállapította, hogy a nőknek éjszakánként legfeljebb nyolc erekciójuk van, amelyek teljes időtartama meghaladja az egy órát. És az amerikai tudományos kiadványban A Journal of Sex Research közzétett egy tanulmányt, amelynek szerzői megállapították, hogy a nők 27-40% -a időről időre orgazmust tapasztal egy álomban.

Miért olyan hasonló a csikló, és nem olyan, mint egy pénisz?
Freud ideges lett volna, ha megtudja, hogy a nőknek nem kell irigyelniük a péniszt, mert nemi szerveik szinte ugyanazon elv szerint vannak elrendezve. Ezt a feltételezést először Georg Ludwig Kobelt német anatómus fejezte ki 1840-ben.

Az a tény, hogy a csikló és a pénisz homológ szervek. Az ilyen szervek általános szerkezeti tervvel rendelkeznek, hasonló rudimentumokból fejlődnek ki, de ugyanazokat és különböző funkciókat is elláthatnak (mint a csikló és a pénisz esetében).

Majdnem a fejlődés tizenkettedik hetéig a méhben lévő női és férfi embriók pontosan ugyanazokkal a nemi szervekkel rendelkeznek. Egy ilyen szerv úgy néz ki, mint a pénisz vagy egy nagy csikló kis prototípusa, és genitális tuberkulzusnak vagy urogenitális görgőnek nevezik. Később, a nemi hormonok hatására, a férfi vagy a női nemi szervben alakul ki.

Mind a pénisz, mind a csikló megszerzi a fejét – mindkét szerv legérzékenyebb helyét. Körülbelül 8 000 idegvégződés koncentrálódik a csikló fejére. Összehasonlításképpen: a pénisz feje csak 4000-rel büszkélkedhet.

A frenulum férfiaknál és nőknél is jelen van. Ezenkívül bármilyen nemű embrióban üreges testek képződnek: férfiaknál a pénisz tengelyének merevedési szövetét, a nőknél pedig a csikló lábát és az izzókat alkotják.

A pénisztől eltérően a csikló nem vesz részt a vizelésben, mivel a húgycső vagy a húgycső alatta található. A csikló nem vesz részt a fogantatásban: most nincs bizonyíték arra, hogy ez a szerv szükséges a szaporodáshoz, mert a női orgazmus nem szükséges a megtermékenyítéshez.

Hogyan kapcsolódik a csikló az orgazmushoz
Sajnos a hüvelyi orgazmus mítosza, mint a nő fő vagy akár egyetlen “joga”, még mindig népszerű. De valójában a hüvelyi orgazmus egyszerűen nem létezik.

A médiában és a populáris kultúrában még mindig találhat utasításokat a hüvelyi orgazmus elérésére, és beszélhet arról, hogy mennyire fontos a behatolással járó szex. A tudomány azonban mást mond. Tehát több mint harminc tanulmány eredményeinek elemzése után Elizabeth Ann Lloyd biológiaprofesszor megállapította, hogy a nők mindössze 25% -a képes orgazmust elérni, ha behatol a csiklófej további stimulációja nélkül.

A szex behatolásából származó orgazmust a fejre gyakorolt külső hatás nélkül azzal magyarázza, hogy a hüvely falain keresztül stimulálja a lábakat és az izzókat. Kiderült, hogy az orgazmus, amelyet hosszú ideig hüvelyinek neveztek, a leginkább csikló.

Ne lepődj meg, ha nem tudod elérni az orgazmust a behatolástól (vagy hogy ez nem okoz örömet a partneredben). Ez csak azt jelenti, hogy Ön vagy partnere a nők túlnyomó többségéhez tartozik (legalább 75%), és minden teljesen normális a testtel.

Azoknál a nőknél, akiknek a csikló belső részei túl messze vannak a hüvelyfalaktól, nem lehet egyedül a behatolásból elérni a csúcsot. Ugyanez vonatkozik azokra a nőkre is, akiknek a csiklófeje elég messze van a hüvely bejáratától, mert a súrlódások során nem stimulálja a súrlódás. A csikló részeinek elhelyezkedése a hüvelyhez képest eltérő lehet, de a fentiek bármelyike a norma.

1924-ben Marie Bonaparte hercegnő pszichoanalitikus és író rájött, hogy a test szerkezete az orgazmus képességéhez kapcsolódik. Mivel sem a férjével, sem a szeretőivel nem tudta elérni az orgazmust, de élvezte a maszturbációt, Marie úgy döntött, hogy megméri 243 nő hüvelyének mélységét. Kísérletileg levezette az úgynevezett “hüvelykujjszabályt”. Azt mondja, hogy egy nő csak akkor éri el az orgazmust a behatoló szex során, ha a csikló kevesebb, mint 2,5 cm-re helyezkedik el a hüvely bejáratától (a hüvelykujj körülbelül egy falanxának hossza).

Nemcsak a hüvelyi orgazmus fogalmát tárták fel, hanem a G-pont létezését is. Tehát 2016-ban Dr. O’Connell (ugyanaz, aki először végzett a csikló MRI-jét) közzétette a testrészek mikroszkóp alatt végzett vizsgálatsorozatának adatait. A megfigyelés során nem talált merevedési szöveteket a hüvely falán. Ez arra késztette, hogy elhiggye, hogy a G-pont, amely a szex tankönyvek dolga, nem létezik. A kutató szerint a G pont vagy zóna csak a csikló duzzadt izzók, amelyek a hüvelyfalon keresztül érezhetők. Ugyanakkor O’Connell megjegyezte, hogy a téma mélyebb tanulmányozást igényel.

Hogyan élvezhetjük a csikló stimulációját
Azok számára, akik jobban szeretnék tanulmányozni a testüket, vagy megtanulni, hogyan lehet örömet szerezni egy partnernek, egyszerű tippeket készítettünk Lori Mintz szexológus “Point of Pleasure” könyvének ajánlásai alapján.

Mielőtt elkezdené simogatni a csiklót, “melegítse fel” más erogén zónákat. Így könnyebb lesz ráhangolódni a szexre. Ügyeljen a nyakra, a mellkasra, a hasra, a hátra, a belső combokra, a fenékre, a pubisra, a vulva egyéb területeire.
Megérintve a csiklót, ne nyomja rá minden erejével. Az ilyen stimuláció túl erős lehet, és kényelmetlenséget, és bizonyos esetekben fájdalmat okozhat.
Ha a csiklóval való közvetlen érintkezés túl erősnek tűnik, próbálja meg megérinteni a ruházaton keresztül.
Próbálja ki a stimuláció különböző módjait. A maszturbáció másképp nézhet ki, és magában foglalhatja a dörzsölést, a simogatást, a nagyon könnyű, vagy éppen ellenkezőleg, energikus, egy ujjal, egyszerre többel, sőt a tenyér vagy a csukló is. Néhányan szeretik megérinteni a motorháztetőt és a fejet, mások – a szájszárazság közötti területre.
Fedezze fel magát nem csak a kezével. Minden test egyedi: valaki szereti a mechanikai súrlódást és rezgést, valaki – valami finomabb.

Egyébként ez az oka annak, hogy a vákuumhullám-stimulátorok, mint például a Womanizer, a Satisfyer, valamint az olyan hangok, mint a Lelo Sona és a Cuddly Bird, olyan népszerűek. Kísérlet: Ha a kéz stimulációja nem élvezetes, akkor tetszeni fog az egyik játék, a nyelv vagy akár egy vízsugár hatása.

Használjon kenőanyagokat a hatás enyhítésére és az érzések diverzifikálására. A kézi stimulációhoz bármelyik alkalmas, de csak azok, amelyek nem tartalmaznak szilikont elpusztító olajokat, kompatibilisek a szexuális játékokkal. A nyelvvel történő stimuláláskor az orális kenőanyagok hasznosak – a speciális összetételnek köszönhetően biztonságosan lenyelhetők.

A szexológus számos maszturbációs technikát is javasol. Kipróbálhatja őket

Próbálja meg az ujjait különböző szögekbe helyezni, és különböző intenzitású és sebességű expozíciót alkalmazni.
Nyomja össze a szeméremajkakat a csikló területe körül a mutató- és a középső ujjak között, majd mozgassa őket fel-le, vagy próbálja meg többször összenyomni és szétnyitni őket.
Írja le a csikló körüli kis köröket úgy, hogy egy vagy több ujját ráhelyezi. Fokozatosan próbálja meg növelni a sebességet.
Oszd meg a labia majora-t a mutató- és gyűrűsujjával, és a középső próbálja meg stimulálni a motorháztetőt és a fejet.
Rajzoljon egy nagy nyolcast a nemi szervekre – futtassa az ujját a csikló mentén, alatta és a hüvelynyílás körül.
Az index- és középső ujját az V betűvel összecsukva helyezze őket a labia majora belsejébe úgy, hogy a csikló csuklya közöttük legyen. A fennmaradó ujjakkal mindkét oldalon felfelé és lefelé húzza meg a szeméremajkakat.


Kattints (koppints) a képre, vagy IDE és új dimenzióba kerül ez élvezés az életedben!


Szuper SZEXSHOP BLOG és tuti POTENCIANÖVELŐK!


Ezeket láttad már?

EnglishHungarian