Kiskorúval szexelt a futballsztár

Franck Ribéryre (27), illetve Sidney Govoura (30),  mindketten érintettjei lettek a néhány napja kirobbant párizsi szexbotránynak. A francia nyomozók egy fővárosi luxusklub, a Zaman körül kezdtek vizsgálódni, mert olyan hírek jutottak el hozzájuk, hogy ott többen fiatalkorú prostituálttal is nemi kapcsolatot létesítettek. Ezen a szórakozóhelyen gyakran megfordulnak focisták, így vezettek a szálak a válogatott játékosokhoz. A jelenlegi legjobb francia focistának tartott Franck Ribéryt a múlt héten hallgatták ki. Ügyvédje, Sophie Bottai több alkalommal is úgy nyilatkozott: a játékosnak csak tanúként kellett megjelennie, az ügyészség neve elhallgatását kérő munkatársa viszont mást mondott a francia hírügynökségnek, az AFPnek.
zahia_dehar_focista_ribanc
– Franck Ribéry elismerte, hogy szexuális kapcsolatba került egy prostituálttal, ám fogalma sem volt a hölgy életkoráról. Nem sejtette, hogy a lány még nem töltötte be a 18. életévét, tehát fiatalkorú, s így bűncselekményt követ el – említette az ügyészség munkatársa.
– Most már minden az ügyben eljáró vizsgálóbírón, Yves Dandón múlik, ő dönthet arról, hogy vádat emel-e Ribéry ellen.
Ha bebizonyosodik a kétgyermekes játékos bűnössége, akkor hároméves szabadságvesztést és 45 ezer eurós (11,94 millió forintos) pénzbírságot is kiszabhatnak rá. A botrány az egész francia válogatott szereplésére kihathat a nyári világbajnokságon. Ennek ellenére a szövetség vezetői nem lépnek.
– Még csak a vizsgálat elején tartunk, nincs is elegendő információnk. A szövetség egyelőre nem kívánja kommentálni az ügyet – tette hozzá Jean-Pierre Escalettes (64), a szövetség elnöke.
Lapértesülések szerint Karim Benzema (22, Real Madrid) és Hatem Ben Arfa (23, Marseille) is képbe került a válogatottak közül.
[Bulvár]