..:: Szexplaza.hu ::..

A szerver teljes tartalma elérhető egy sms-ért!


| Tartalom | Jelszó | Belépés |

Ebéd után, munkahelyről néz pornót a magyar


A szakmabeliek tapasztalatai szerint a legtöbb látogató ebéd után érkezik a hazai pornó - Kovács István (Kovi) megfogalmazása szerint felnőtt - site-okra.

Bár ezen oldalak olvasói jórészt nagyvállalatok, állami szervek gépei előtt ülve böngészik a friss tartalmat, a potenciális hirdetők egyelőre óvatosak - derült ki az Internet Hungary konferencia egyik beszélgetésén. A tihanyi konferencia egyik beszélgetésén a Goldengate.hu, a Machomedia.hu és a Luxx Video szakértői vitatták meg a szolgáltatás üzleti oldalát.
A Goldengate-et 1999-ben két középiskolás alapította pusztán hobbiból. Az erotikus tartalom kezdetben partikuláris helyet foglalt el a szolgáltatások között, ám az alapítók hamarosan észrevették, hogy - a fórum és viccek mellett - a szex vonzza a legtöbb látogatót. Amióta 2004-ben egy svájci pénzügyi befektető, a Heffner Communications AG felvásárolta a társaság 50 százalékát, sikerült felfuttatni az oldal látogatottságát. A jelenleg napi 2-2,5 millió oldalletöltést összehozó, mintegy 40 ezer egyedi látogató 90 százaléka magyarországi, a fennmaradó 4-5 ezer olvasó főként a környező ország magyar lakosságából kerü
l ki, mondta Kósa Gábor. Az idén 90-100 millió forint bruttó bevételt tervez a Goldengate.hu, jövőre ennek 3-4-szerese várható, ugyanis a szolgáltatást - amelyben a filmletöltések foglalják el a fő helyet - hamarosan több nyelven, több országban is elindítják.
A Machomedia.hu saját készítésű szöveget, fotót, videót kínál, és sokkal inkább pornóval foglalkozó közösségi fórumként funkcionál, mintsem hagyományos hard-pornóoldalként. A site 50 ezer felé közelítő napi látogatószámában a külföldiek aránya 70 százalékos, ami azzal magyarázható, hogy a hírek angolul is olvashatók a portálon. A Machomedia abban is különbözik a Goldengate-től, hogy nem szolgáltat fizetős tartalmat. "A külföldieket érdeklik az első kézből származó hírek, és honnan máshonnan kaphatnák meg ezeket, mint Budapestről, a pornó egyik fővárosából" - mondta Antal Gergő, a tihanyi beszélgetésben csak keresz
tnéven szereplő szerkesztő.
A Goldengate a Microsoft által kifejlesztett videotitkosítási eljárást, a DRM-technológiát alkalmazza. Ennek segítségével a letöltött filmet a felhasználó csak egy gépen tudja megnézni, a videót másolni nem lehet. A technológia bevezetése jelentős bevételnövekedést eredményezett a Goldengate-nél, ráadásul immár olyan filmekhez is hozzájutnak, amelyeket korábban - épp az illegális másolások elkerülése érdekében - DVD-n ki sem adtak. A fizetésben még mindig az sms az uralkodó - derült ki a beszélgetésen. A bankkártyát - a biztonsággal és a tranzakció visszakövethetőségével kapcsolatos félelmek miatt - nem szívesen használják a vevők, de a bankok sem engedik használni a fizetési rendszerüket. Az sms hátránya a drágaság - az ilyen úton befolyt pénzek 60 százaléka nem a tartalomszolgáltatóhoz kerül.
Az internet a videokiadóknak még inkább kárt okoz, mint hasznot - fogalmazott Kovács István (Kovi), a Luxx Video tulajdonosa. Szerinte iszonyatos mennyiségű film van jogtalanul a világhálón, é
s amellett, hogy az emberek többsége nincs tudatában annak, hogy ha felteszi, másolja, letölti az alkotásokat, az lopás, mindezt szankció nélkül meg lehet tenni, véli a producer. A DVD-technológia megjelenése miatt összeomolhat a magyar videopiac, ugyanis a lemezeket - ellentétben a VHS-sel - minőségromlás nélkül lehet másolni. Kovi szerint jelenleg több millió eladatlan DVD van a forgalmazók raktáraiban, hiszen míg a videoszalagokból egy bizonyos kezdőtétel legyártása után a forgalom függvényében lehetett újabbakat rendelni, addig a DVD-kből előre kell egy komolyabb mennyiséget elkészíteni. Kovi szerint problémát jelent, hogy az eladások mellett az árak is visszaestek, a hipermarketek DVD-turkálóiban 990 forintért kínálják a lemezeket.

Online filmnézésre (streaming, video on demand, VOD) egyébként sem a Goldengate-nél, sem a Luxxnál nincs lehetőség - előbbi szolgáltató csak letöltésre kínál filmeket. A VOD más árazási modell, mint a letöltés, fogalmazott Gergő. Ott csak a filmnézéssel töltött idő után fizet a felhasználó, vagyis nem a filmgyűjtő-típusú fogyasztók igényeit elégíti ki. A Machomedia szerkesztője szerint a VOD-szolgáltatást sokan csak azért vezetik be, mert másutt már elérhető, és nem akarnak kimaradni. Gergő mindemellett nem hiszi, hogy ez jövedelmezőbb volna, mint a letöltés.
A tapasztalatok szerint a nem az iparághoz tartozó cégek még nemigen hirdetnek a felnőtt tartalmat kínáló oldalakon - nem akarják "bemocskolni" a brandjüket. Az is ok lehet a hirdetők távolmaradására, hogy sok helyen még rengeteg az illegális tartalom. Ha lassan is, de némi változás azért érzékelhető. A Machomedia abban bízik, hogy miután már többször sikerült értékesítenie egy-egy felületet, ez a többi hirdető kedvét is meghozhatja. A Goldengate a hirdetések terén az utolsó fél évben pozitív v
áltozást érzékel, a bevételen belül immár közel 50 százalékot hoznak a reklámok, míg a többi a filmek letöltése után fizetett összegekből áll össze. Korábban 10 százalék alatt volt a hirdetések súlya.
A szakmabeliek szerint abból a szempontból furcsa a hirdetők távolságtartása, hogy az oldalakat épp a célközönség olvassa: a kimutatások arról tanúskodnak, hogy a nagyvállalatok, állami szervezetek számítógépeiről érkezik a legtöbb találat. A téma iránt érdeklődők elsősorban a munkahelyükről látogatják ezeket az oldalakat, a Luxx honlapjának látogatottsága például ebéd után kezd meredeken emelkedni és 15 óra tájban éri el a csúcsot.


…………………………………………………………………………...


A színlelt szexjelenet is pornónak számít?


Egy új amerikai törvényjavaslat a hardcore pornófilmekkel azonos besorolás alá vonná azokat a mozifilmeket és tévéműsorokat, melyekben imitált szexjelenet látható. Ugyanakkor nem tűnik biztosnak, hogy a javaslatból törvény is lesz, ugyanis a szövetségi bíróság 1988-ban egyszer már alkotmányellenesnek ítélt egy hasonló kezdeményezést. Ezt követően a Kongresszusban egy módosított javaslatot terjesztettek elő, melyből már kimaradt a szexjelenet imitálása, és kizárólag a tényleges közösülés bemutatására vonatkozott a korlátozás.


…………………………………………………………………………...


Szexvideók a 3G-n


A világszerte ismert Lovers Guide és a 3 UK szolgáltató elindítja közös, 3G tartalomszolgáltatását, amely szexvideók letöltését teszi lehetővé az előfizetők számára.

A letölthető tartalmak 30-60 másodperc hosszúk és a Lover Guide sajátos stílusában fedik le a rendkívül széles palettát.
A 3 UK hálózatát jelenleg több mint 3 millió 3G előfizető veszi igénybe. Ahhoz, hogy elérhessék a felnőtt tartalamakat, a felhasználóknak bizonyítania kell a Lovers Guide telefonszámának felhívásával, hogy már elmúlt 18 éves.


…………………………………………………………………………...


Jordan a kebelcsoda


A kebelcsoda ürügyeket keres, hogy ne kelljen szexelni. Jordan egy interjúban bevallotta, hogy amikor nincs kedve ágyba bújni férjével, akkor mindenféle ürügyeket keres. Zenész kedvese, Peter Andre már jól ismeri a kifogásokat, s mindig tudja, honnan fúj a szél. Ilyenkor egymásra néznek, és elnevetik magukat.

A Heat magazin arról kérdezte a hatalmas műmelleiről közismert brit topmodellt, hogy egy tartós kapcsolatban miként lehet hosszú távon is izgalmassá tenni a szexuális életet, s Jordan erre válaszolt az ürügyek keresésével. Szerinte ugyanis jót tesz, ha rendszeresen szünetet tartanak, éppen ezért, hogy ne váljon rutinná a szeretkezés.

A kebelcsoda kedvenc ürügyei a szex elkerülésére a fej- és hátfájás, valamint általában az a kulcsmondat, hogy „most nem érzem jól magam".


…………………………………………………………………………...


Jessica Biel - a szexis botrányhős


Az Esquire az év legszexisebb nőjének választotta. Majdnem ő lett az Amerikai szépség egyik főszereplője is, ám akkor éppen botrányokkal teli életét élte a nyilvánosság előtt. A Lopakodó és az Elizabethtown sztárját.

Az Európában még nem annyira ismert amerika színésznő 1982-ben született Minnesotában, de gyermekkorát már Colorado államban töltötte. Ereiben német, ír és Choctaw-indián vér csörgedezik. Los Angelesben a Diane Hardin-féle Young Actors Space iskolába járt.
Igazából a 7th Heaven (Hetedik mennyország) című amerikai sorozatból ismerte meg a közönség.
A gyakorta moralizáló, igen konzervatívnak mondott tévésorozatban a tiszteletes egyik lányát alakította éveken keresztül. (Ehhez a sorozathoz köthető eddigi legnagyobb botránya is, de erről inkább később.)
Filmes karrierje 1997-ben az Ulee aranya című drámában kapott szereppel indult, majd egy komédia következett: Jonathan Taylor Davis oldalán láthatták a nézők az I'll Be Home For Christmas (Látástól Mikulásig) című családi vígjátékban.
A Hetedik mennyországhoz továbbra is kötötte szerződése, ám e szerepléssel egyre nehezebben békült ki.
Oly annyira, hogy 1999-ben azt állította, hogy a sorozatbéli kislányos imidzse miatt nem kapott szerepet az Amerikai szépségben.

Majd egy évvel később, 2000-ben besokallt: egy amerikai férfimagazinban vállalt el egy topless fotósorozatot, és ezt követően kitört a botrány.
Az akkor mindössze 17 éves színésznő olyannyira elragadtatta magát, hogy a sajtónak azt nyilatkozta Mary Camden - akit a sorozatban alakít - "meghalt". Biel célja az volt, hogy komolyabb filmes karrierbe kezdhessen, és ne fásuljon bele teljesen az - azóta rekordhosszúságúra nyúlt - sorozatba.
Próbálkozása azonban nem sikerült, így rövid kitértő követően visszatért a Hetedik mennyország vendégszereplőjeként. 2001-ben egy újabb bikinis történet következett.
Ezúttal a filmvásznon, a baseballos Kapás van című moziban. 2002-ben beindulni látszott a szekér. Előbb a The Rules of Attracion-ban, majd egy évvel később a Texasi láncfűrészes című filmben kapott szerepet.
2004-ben több filmet is forgatott: az It's a Digital World, a Mobil (Cellular) és a Penge - Szentháromság, valamint a Rossz pénz című amerikai mozikban láthatta őt a közönség.
Egy évvel később főszerepet kapott: Kara Wade-et alakította Lopakodóban
, majd Ellen Kishmore-t az Elizabethtownban, az Invisible Monsters következett. 2006-ra egyelőre a The Illusionist című produkciónak ígérte el magát.
2005 októberében az Esquire magazin a legszexisebb nőnek választotta.


…………………………………………………………………………...