Győzike tud élni – adófizetés nélkül

Tulajdonképpen csak az a csoda, hogy az ügyészségnek csak most szúrt szemet, hogy Gáspár Győző papíron gyakorlatilag szegény ember – legalábbis befizetett adóiból erre lehetett következtetni.
A roma rapper legkönnyebben az államon tudott spórolni. Mint a Blikk megírta, Győző és felesége, Bea nem vallották be az RTL Klubon futó show-ból származó bevételüket, ezért adócsalás miatt vádat emeltek ellenük. A Nógrád Megyei Főügyészség szerint a 22,2 milliós adótartozás 2005-től datálódik, amihez hozzácsaptak egy 2008-as adócsalást is.
A vád szerint a házaspár az 58 milliós gázsit egy ismerősük számlájára utaltatta, aki továbbadta nekik a pénzt. Ők ezt azonban nem jelezték az adóhatóságnak, viszont találtak helyet a pénzüknek. A család 2006-ig egy 330 négyzetméteres, hétszobás, jakuzzival is felszerelt villában élt. Ugyanabban az évben egy Nógrád megyei, hasonlóan fényűző villába költöztek, amely állítólag az idősebb Gáspár tulajdona, a salgótarjáni házat pedig piacra dobták 58 millió forintért, amit aztán levittek 49,9 millióra.
Hivatalos lakcímük most egy hajdúszoboszlói ház, amely a nyolcéves Gáspár Virág nevén szerepel. Győzike szerint erre azért volt szükség, hogy a „kislányának legyen egy kis induló tőkéje”, ha felnő.
Az énekes egy időben azt állította: édesapjával 200 millió forintos hitelt vett fel, hogy Hajdúszoboszlón családi szállodát építsen. A hotel végül nem épült fel, mint ahogyan a sertéstelep sem, amire ugyancsak tetemes támogatást vett fel a család. Gáspár nevén egyetlen cég szerepel, egy produkciós vállalkozás, amely állítólag csődbe jutott.
A férfi érezhette, hogy szorul a nyaka körül a hurok: idén áprilisban, amikor már javában zajlott az ügyészségi vizsgálat, hirtelen panaszkodni kezdett. Nincs pénze, tönkrement, barátoknak adott kölcsön, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja – hangoztatta lépten-nyomon.
Amikor Gáspár Győző a Blikknek utoljára nyilatkozott a tartozásairól, azt mondta, fizetni akar.
– Nem akarok többé adótartozó lenni, meg ilyen nyomorultul élni – bizonygatta a férfi, aki azidő tájt vágott bele a koporsó­bizniszbe. – Az üzlet jól megy, de mégsem állunk úgy, mint pár éve. Hiányzik a luxus, ami régen volt – panaszolta.
2009-ben egy olvasónk fotózta le Gáspár Győzőt a kocsijával, amin szlovák rendszám volt. Az énekes akkor azt mondta a Blikknek, nem azért nem jár magyar rendszámmal, mert meg akarta spórolni a 800 ezer forintos regisztrációs adót, csak kölcsönkapta a kocsit egy barátja szlovák feleségétől.
2009 júniusában 35 millió forintért adta el az általa használt Ferrari F430-ast, aminek forgalmijában egy családtagja neve szerepelt tulajdonosként. Akkor az adásvétel iránt érdeklődőknek azt mondta, APEH-revízió van nála, ezért kell a pénz.
2010-ben már egy Porsche Cayenne állt a kocsibejáróján, amit év vége felé 20 millió forintért árult. Az autó nem volt a nevén, inkognitóban érkező kollégánknak mégis úgy kínálta, mintha az övé lenne. A kocsi nem sokkal később egy használtautó-kereskedésben bukkant fel 19 milliós áron.
2010 szeptemberében – ekkor 20 millióval szerepelt az adósok listáján – családostól pihent a törökországi Belek nyaralóhelyen, abban az évben már másodszor járt külföldön. Forrás Blikk.hu