A meleg pap 80 ezret ajánlott a szexért

meleg_papAz egri érsek felmentette a papi szolgálat alól a jászberényi plébánost, akit egy melegpornós férfi vádolt meg homo szexualitással a Blikkben. A férfi azt állította, többször létesített szexuális kapcsolatot a pappal, de Hórvölgyi László nem akarta kifizetni a szolgáltatásait. Botrányokozás miatt a papi szolgálat gyakorlása alól felfüggesztette az Egri Főegyházmegye Hórvölgyi László jászberényi plébánost – jelentette be Ficzek László, az érseki iroda igazgatója. A rövid közlemény nem tér ki arra, hogy a pap milyen elítélendő cselekedete miatt hozták meg ezt a döntést, de sajtóhírek szerint homoszexuális kapcsolatot folytatott egy pornószínésszel. Az ügyhöz magyarázatul szolgálhat a Blikk hétfői és keddi, valamint a Szolnokon megjelenő Új Néplap keddi írása. A Blikknél jelentkező huszonkilenc éves, melegpornófilmekben szereplő Kósa Richárd azt állította, hogy a Jászberényben köztiszteletben álló plébános testi kapcsolatot tartott fenn vele, többször is találkoztak Jászberényben. Azután vette beszélgetésüket magnóra, és vitte el a bulvárlap szerkesztőségébe, hogy a plébános nem akarta kifizetni neki a szolgáltatást – mondta Kósa Richárd. Az Új Néplapnak az egyházközség egyik, neve elhallgatást kérő tagja elmondta, kétkedve fogadták a híreket, hiszen az atya odaadással végezte hivatását, mindent megtett a gyülekezetért. Ráadásul az összes ministráns fiút megkérdezték, tapasztaltak-e bármilyen problémát, de senkiben sem vetődött fel gyanú az atyával kapcsolatban. Tudni véli azt is, hogy a papnak Jászberényben sok irigye van, mert az egyházközség jól működik, sokan jártak a misékre, és folyamatosan újíttatták fel a templomot.
Gedei József, a város polgármestere a megyei lapnak azt mondta, hogy a plébánost közéleti tevékenysége alapján ítélik meg a városban, és abban soha semmilyen kivetni valót nem találhattak. A magánélet és a nemi irányultság mindenkinek a saját ügye, még ha egy papról van is szó. Ítéletet mondani róla pedig addig nem szabad, amíg ki nem derül, hogy valóban tett-e olyat, amivel a jog, az erkölcs vagy éppen az egyház szabályai ellen vétett – vélekedett a polgármester.
Nyolcvanezer forintot ajánlott kétnapi homoszexuális kalandért L. atya (56) – állította Kósa Richárd (29), aki „szerelmi légyottba” keveredett a jászberényi Jézus Neve ferences templom esperesével. Mivel azonban a meleg pornó színészként dolgozó fiatalember nem kapta meg a pénzt, Kósa a nyilvánossághoz fordult, és őszintén beszélt kapcsolatáról a pappal. Mint a Hírbank írta, a templomban is szexelő, kettős életet élő esperes, paptársai és hívei előtt eltitkolva, időről időre felkerekedett, és Budapesten, a Nyugati tér környékén keresett magának szexpartnert. Tovább a teljes cikkre